Vysoká výhra znamená postup do semifinále, ve kterém čeká celek z Vysočiny Kladno. První zápasy jsou na programu příští pondělí a úterý v Jihlavě.

JIHLAVA – FRÝDEK-MÍSTEK 8:2

Dukla poprvé udeřila z přesilové hry. Galvas nahodil kotouč před branku a Zeman ho tečoval do jejího horního rohu. Uběhlo čtrnáct vteřin a Horácký zimní stadion se rozjásal podruhé. Po buly se puk dostal k Jerglovi, který ho bez okolků napálil do sítě. Střelecký účet první periody uzavřel Seman, kterého do úniku vyslal Hubáček.

Hned úvod druhé třetiny jasně naznačil, že v tomto zápase není kromě skóre co řešit. Důras trefil šibenici. Po polovině zápasu se dočkali i hosté.

V přesilovce se prosadil Jašek. Jihlavští ale zareagovali rychle. Navíc v oslabení. Čachotský našel Zemana, který se tak připsal druhou trefu v zápase.

Tři vteřiny před druhou sirénou. Skořepa přihrál před branku Důrasovi a také on se trefil podruhé v utkání.

Ve třetí periodě završil hattrick Zeman, který zužitkoval další jihlavskou přesilovku. Frýdek-Místek v rámci korekce bleskově odpověděl díky teči Klimši.

Poslední slovo ale měla Dukla. Jak jinak než z přesilovky. Bilčíkovu střelu tečoval do branky Březina.

„Důležitý byl vstup do zápasu, který se nám povedl. Od něj se odvíjel i zbytek utkání," pochvaloval si autor dvou branek Michal Důras.

Dukle se opět dařily přesilové hry. Udeřila z nich hned pětkrát. „Určitě je to povzbuzení do další série. Budeme si víc věřit," dodal.

Branky a nahrávky: 4. Zeman (J. Galvas), 4. Jergl (Hubáček), 7. F. Seman (Hubáček), 23. Důras (Jiránek, J. Skořepa), 35. Zeman (Čachotský), 40. Důras (J. Skořepa, Jiránek), 47. Zeman (Čachotský, Kaláb), 56. Březina (Kajínek, Bilčík) – 34. Jašek (O. Kovařčík, Štebih), 48. Klimša (Chmielewski). Rozhodčí: Doležal, Sýkora – Beneš, Štofa. Vyloučení: 10:12. Využití: 5:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2056. Třetiny: 3:0, 3:1, 2:1. Konečný stav série: 4:1. Jihlava: M. Svoboda – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, J. Galvas, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras – Zeman, F. Seman, Čachotský – Danišovský, Anděl, Březina.

O sérii Třebíče si přetěte v článku: Vyrovnanou partii rozhodly detaily. V těch byla lepší Slavia