Na Horáky hned v prvním přípravném utkání čeká ostrý test. Na domácím ledě vyzvou poraženého finalistu letošní extraligy – Kometu Brno. „S Kometou jsme začali spolupracovat, do vzájemné spolupráce spadá i přípravný zápas u nás," vysvětluje sportovní manažer a trenér A-týmu třebíčské Horácké Slavie Kamil Pokorný.

Kromě zápasu s brněnským celkem Horáci odehrají ještě dalších deset duelů, většinu v rámci Regionálního poháru. Toho se letos zúčastní pět celků – Třebíč, Jihlava, Znojmo, Písek a Olomouc.

Také Jihlava sází na model, kdy většinu přípravných utkání sehraje v rámci Regionálního poháru, navíc si ale zahraje dvakrát s Hradcem a s reprezentačním výběrem Francie. „Jedná se o širší kádr Francie, kdy trenéři zkouší hráče pro nadcházející sezonu," vysvětluje jednatel jihlavské Dukly Bedřich Ščerban.

Není vyloučeno, že se v dresu galského kohouta neobjeví nějaký účastník letošního mistrovství světa ve Finsku a Švédsku. Dukla se s Francií utkala už loni (Jihlava vyhrála 7:4 – pozn. red.) a tři hráči, kteří zápas hráli, nastoupili i na skandinávském mistrovství světa. Jedná se o obránce Anotnina Manaviana a útočníky Loica Lamperiera a Anthonyho Guttiga, v širší nominaci je ještě útočník Robin Gaborit, který ale zatím na mistrovství nenastoupil.

Havlíčkobrodští Rebelové podobně jako loni se Regionálního poháru nezúčastní. Formu budou ladit výhradně s prvoligovými soky. „V jednání jsou ještě dva zápasy a jeden z nich by mohl být se soupeřem z extraligy," vysvětluje Richard Cachnín, který má u Rebelů přípravné zápasy na starosti.

Rebelové začnou herní přípravu nejpozději, Třebíč a Jihlava mají první utkání naplánována na poslední červencový den, Havlíčkův Brod až 7. srpna. „Můžeme však začít dřív, protože by do Brodu mohl dorazit Miloš Říha s Petrohradem a budou třeba potřebovat sparingpartnera. Uvidíme," nechal se slyšet kouč Rebelů Karel Dvořák.