Návrat. V prvním letošním přípravném utkání představila jihlavská Dukla svým fanouškům čtyři nové tváře. Největší pozornost pochopitelně přitahoval odchovanec týmu Marek Melenovský, který se do mateřského klubu vrátil po dlouhých patnácti letech. V duelu proti Francii (6:1) si připsal jednu asistenci, jeho pětka byla u poloviny vstřelených branek. Není proto divu, že letošní mistr republiky ve zlínském dresu byl po obnovené premiéře ve žlutém dresu spokojený.

Marku, jaké byly vaše pocity z prvního utkání za Duklu?
Na to, že je léto, jsem se cítil dobře. Sice bylo dusno a špatný led, ale to k tomuto období patří. Já osobně se ale necítil špatně a myslím, že to tak měli i ostatní kluci. Výhra 6:1 je pěkný výsledek. Domnívám se, že jsme odehráli dobrý zápas.

Měl jsem na mysli spíše osobní dojmy z návratu na mateřský led a znovu obléknutého dresu Dukly.
Snažil jsem si nějakou nostalgii nebo emoce nepřipouštět. Je to patnáct let, co jsem z Dukly odcházel, navíc v nedobré situaci, po pádu z extraligy. Nechtěl jsem si to moc dávat do hlavy, aby mě to nesvazovalo. Podle mého se mi to povedlo a můj výkon nebyl na to, že je teprve začátek sezony, nijak hrozný.

Už jste zmínil, že s výsledkem a výkonem v úvodním utkání můžete být spokojeni. Jaký byla Francie soupeř?
Jsou to mladí houževnatí kluci, dobře bruslili. Trošku nás srazil úvodní inkasovaný gól, ale rychle jsme to dokázali obrátit. Pak už jsme vývoj kontrolovali, přidali další góly a zaslouženě jednoznačně utkání vyhráli.

Obrat se vám povedl mezi jedenáctou a dvacátou minutou, kdy jste nastříleli soupeři čtyři branky. Bylo po první třetině za stavu 4:1 už rozhodnuto?
I za takového stavu se dá utkání prohrát. My jsme však zápas měli pod kontrolou, zodpovědně jsme přistoupili ke hře, neměli jsme žádné velké výkyvy. Samozřejmě chyby tam byly, ale nebylo to nic hrozného.

Nastoupil jste v útoku s Michalem Důrasem a Filipem Semanem. Jaká byla s nimi spolupráce?
Perfektní. Dali jsme tři góly, šlo nám to dobře. Sedíme si na tréninku i mimo led, což je rovněž ohromně důležité. Jsme stejně naladěni, navíc máme ještě hodně času ještě více se sehrát a věřím, že v sezoně naše výkony ještě půjdou nahoru.

Jak se vám hrálo na nově rozkreslené hrací ploše?
Mně tohle sedí. Třetiny jsou velké, máme prostor k manévrování, já si na tuhle novinku budu zvykat rád a velmi rychle.

Hodně se mluví o zvětšení útočných pásem, naopak se ale až brutálně zmenšila střední „třetina". Nebude vám to dělat potíže při zakládání útoku? Třeba zvýšeným počtem ofsajdů?
Je pravda, že si my útočníci musíme najíždět hlouběji k bekům, abychom jim neujížděli. Myslím ale, že jsme to dobře zvládali. Centři si v pohodě pro přihrávky najížděli a hra dopředu nám plynula dobře.