ŽĎÁR N. S. – KOLÍN 4:3 pp

Konečný stav série 3:0

Po páteční výhře 2:1 v samostatných nájezdech na ledě Kolína mohly Plameny sérii v neděli rozhodnout. Nezačaly však vůbec dobře. V 6. minutě totiž svítil na světelné tabuli pro ně nepříznivý stav 0:2, když se v rozmezí 34 vteřin prosadili Morkes a Pilný. Už za půlminuty ale přispěchal s odpovědí Pytlík – 1:2. Ve zbytku první třetiny Žďár dvakrát zachránil výtečný gólman Sláma.

Ideální příležitost k vyrovnání měly Plameny přesně v polovině utkání. Trestné střílení za sevření kotouče v brankovišti hostů však Střecha neproměnil. O tři minuty později ale s přispěním gólmana Kolína vyrovnal Štěpánek. Radost v táboře Žďáru trvala jen čtyři minuty, Kozlům bekhendem vrátil vedení Zumr – 2:3.

Ve třetí třetině postupně převzali iniciativu hráči Žďáru, ale dlouho bez efektu. Vyrovnání se zaplněné tribuny dočkaly v čase 59:10, kdy Pleva doklepl puk do odkryté branky – 3:3. Nastavený čas netrval ani dvě minuty. Štěpánek našel Peslara, který střelou na zadní tyč rozhodl o postupu Žďáru do semifinále.

Branky a nahrávky: 7. Pytlík (Štěpánek), 33. Štěpánek (Pytlík), 60. Pleva (Štěpánek), 62. Peslar (Štěpánek) – 5. Morkes (Prokop), 6. Pilný (Němec), 37. Zumr (Němec). Rozhodčí: Maršálek, Held – Musil, Maloušek. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1411. Třetiny: 1:2 1:1, 1:0 – 1:0. Žďár n. S.: Sláma (Radosta) – Pleva, Klodner, Peslar, Lojek, Sedláček, Kolda, Hort – Beneš, Štěpánek, Vítek, Pytlík, Jícha, Bureš, Kuřítko, Střecha, Stehlík, Kunstmüller, Gregar, Dospěl, Krupka.

Ilustrační foto.
Výhra v Kolíně poskytla Plamenům nedělní mečbol

SOKOLOV – M. BUDĚJOVICE 3:4 pp

Stav série: 1:2

Domácí začali zostra a hned zkraje ujela obraně dvojice Račanský – Harkabus, který ale v přečíslení dva na jednoho gólově nezakončil. Sokolov se ujal vedení v páté minutě Hruškovou trefou z prostoru mezi kruhy. Na začátku 13. minuty využil Baník přesilovou hru. Trapl zavezl puk do obraného pásma Žihadel a vybídl ke skórování Čejku, který už jen nastavil hokejku – 2:0. Netrvalo dlouho a s hosty mohlo být ještě hůře. Moravské Budějovice však proti Harkabusově šanci podržel skvělý Brož. Tým z Vysočiny se vrátil do zápasu tři minuty před první sirénou zásluhou kapitána Puchera staršího.

Po změně stran zahrozil střelec úvodní branky, ale jeho nebezpečnou střelu vytěsnil Brož vyrážečkou. Ve 35. minutě přišel trest. Peroutkova sražená střela se dostala k Pucherovi a lídr budějovického mužstva pohodlně vyrovnal. Domácí si vzápětí mohli vzít vedení zpět. Zadražil oslovil Kuběnu, ale ten v akrobatické pozici trefil pouze tyč.

Jak Žihadla školila Baník z produktivity ve druhé třetině, tak ve třetí dělala soupeři problémy vysokým napadáním. Šance byly na obou stranách, ale skóre se znovu měnilo až v posledních šesti minutách. Nejdříve vrátil Sokolovu vedení opět Hruška. Netrvalo však dlouho s bleskovou odpovědí přispěchal Matějka – 3:3. Vzápětí na opačné straně sahal po hattricku Hruška, ale sólo neproměnil.

Potrestat to mohl Čermák, ale jeho střela ztroskotala na domácím gólmanovi Kuchařovi, který si poradil i s následnou dorážkou Krutiše. A když v úplném závěru Brož vychytal Rohana, utkání dospělo do prodloužení. Po několika neúspěšných střeleckých pokusech na obou stranách rozhodl v 66. minutě hostující Matějka.

Branky a nahrávky: 5. Hruška (Zadražil, Kuběna), 12. Čejka (Trapl, Račanský), 55. Hruška (Kuběna, Zadražil) – 17. Pucher st. (Salák), 36. Pucher st. (Peroutka, J. Bulín), 56. Matějka (J. Bulín, Pucher st.), 66. Matějka (Krutiš). Rozhodčí: Šindel, Valenta – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Třetiny: 2:1, 0:1, 1:1. Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Wasserbauer – Pucher ml., Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

Ilustrační foto.
Žihadla porazila Sokolov fotbalovým výsledkem

H. BROD – DĚČÍN 3:2 pp

Konečný stav série: 3:0

Bruslařům zbýval po páteční výhře v Děčíně poslední krok k tomu, aby rozhodli o svém postupu do semifinále v co nejkratším možném termínu. První třetina skončila bez branek, a to i přesto, že obě mužstva měla k dispozici hned několik přesilových her. V páté minutě měli velkou šanci hosté, ale domácí zachránil Novák. Ten se stačil přemístit a střelu Petráše vytěsnit betony. Bruslaři dokonce chvíli hráli proti dvojnásobně oslabenému soupeři, ale využít toho nedokázali.

Do vedení se dostali domácí po nenápadné akci. Po necelých šesti minutách Endál uvolnil Valu, který napřáhl z kruhu a jeho dělovka doletěla až do sítě. Hosté po inkasované brance zaktivnili hru a to jim přineslo vyrovnání. Odražený kotouč dorazil do sítě Zika. Následně mohl Endál z úniku skórovat, ale Lavinger byl proti.

Start do třetího dějství přinesl dvě šance. Voříšek napřáhl a tvrdě vystřelil, ale děčínský brankář jeho střelu vyrazil. Jenže do prostoru, kam si sjel Milfait, ale do odkryté branky zakončit nedokázal. Druhou velkou šanci měli domácí o necelé tři minuty později. Endálovu střelu neměl Lavinger plně pod kontrolou, ale puk se do sítě nedostal. Do vedení se opět dostali Bruslaři až ve 49. minutě. Kozlík se obtočil okolo branky, ale děčínský gólman puk vyrazil ke Kuchtovi a ten už měl štěstí. Jenže pět minut před koncem duelu hosté srovnali. Navarra našel skulinku mezi Novákovými betony. Stejný hráč pak mohl poslat Děčín do vedení, ale nezakončil přesně. Domácím fanouškům zatrnulo ještě jednou, a to pár sekund před koncem, kdy Petráš nebezpečně vystřelil, ale Novák domácí podržel. Zápas šel tak do prodloužení.

To netrvalo ani dvě minuty. Domácí totiž dokázali až v nastaveném čase využít přesilovou hru. Endál nabil na vrcholek pravého kruhu Tomáši Semerádovi, a ten poslal puk za Lavingerova záda.

Branky a nahrávky: 26. Vala (Endál), 49. Kuchta (Kozlík), 62. T. Semrád (Endál) – 34. Zika (Navarra, Kaltenböck), 55. Navarra (Kaltenböck, Oliverius). Rozhodčí: Čuňočka, Vrba – Mikšík, Čelechovský. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Třetiny: 0:0, 1:1, 1:1 – 1:0. Havlíčkův Brod: Novák – T. Semrád, Kopic, Vala, Kulhánek, Šmíd, Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina, Přidal – Michálek, Milfait, Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj.