Hlavní kouč Nekvasil si lepší úvod při své premiéře u juniorů nemohl ani přát. „My jsme velice spokojení s tím, jak jsme do soutěže vstoupili. V prvních pěti kolech jsme bodovali a byli jsme na vršku tabulky,“ poohlíží se za jedenáctibodovou šňůrou.

Na tu ale Dukla ve zbylých dvanácti kolech navázat nedokázala. „Pak my to přišlo, že si kluci mysleli, že to půjde samo. Jakoby polevili, i na tréninku to šlo dolů, a od toho se ty výsledky odvíjely,“ poukazuje na kolísavé výsledky a vesměs střídání porážek s výhrami. „Já tomu říkám, že to byla taková svatba, pohřeb,“ dodává Nekvasil.

Jihlavský výběr se tak postupně propadal a nyní mu patří 12. místo. Na kontě má 24 bodů. „Nějak bych to umístění teď neřešil. Chceme být po základní části do dvanáctého místa, a to zatím jsme. Ale tabulka je šíleně vyrovnaná. Stačí dvě výhry a jste pátí,“ ví kouč hokejistů Dukly. „Máme to ve vlastních rukách, protože co se týče hry a nasazení, s tím jsme spokojení. Snad jen ve dvou zápasech nás soupeř přehrál, jinak jsme měli v každém utkání spoustu šancí. Ale bohužel tou produktivitou jsme přišli o spoustu bodů,“ žehrá na slabou koncovku Karel Nekvasil. „Ty góly dává jen první lajna, ty zbylé mají také šance, ale netrefují se,“ doplňuje.

Na tomto nešvaru se prý ale snaží dennodenně pracovat. „Trénujeme to pořád, ale už toho začínám mít plné zuby, je to takový kolovrátek,“ říká Karel Nekvasil, který zřejmě ví, kde je problém. „Mě přijde, že někteří mají zafixováno, že musí dát hezký gól. Vymíchat gólmana a dát to do prázdné. Dostanou přihrávku a jdou do blafáku, místo toho aby vystřelili. Bohužel pak do dopadá jak to dopadá. Kolega jim říká, ať jsou sobci, ať to vezmou na sebe,“ dodává kouč.

Jeho tým už ve čtvrtek vstoupí do druhé části základní skupiny, ve které se bude snažit tuto bolest vyléčit. Začne na svém ledě. Od 18 hodin totiž hostí šestnáctý Litvínov.