Před rokem zahajovali hokejisté Žďáru novou sezonu na náměstí, tentokrát se slavnostní akce uskuteční na oválu vedle zimního stadionu. Od 16.00, tedy dvě hodiny před úvodním buly nového ročníku, se započne charitativní akce, která má za cíl přispět na dobrou věc.

„Slavnostní zahájení s doprovodným programem jsme se letos rozhodli spojit s charitou. Naším cílem je přispět na zakoupení laparoskopické operační věže pro urologické oddělení nemocnice v Novém Městě na Moravě,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci tiskový mluvčí Plamenů Martin Krásný.

Pomáhat nebudou pouze hráči a fanoušci Plamenů, ale také známé sportovní osobnosti. Podpořit benefiční akci dorazí žďárský odchovanec a kapitán mistrů světa 2010 Tomáš Rolinek, jeho pardubičtí spoluhráči Martin Sýkora s Martinem Kautem, ale také olympijská medailistka, bývalá trojskokanka Šárka Kašpárková.

Sezona bude náročná. S několika změnami v kádru, ale také s odhodláním se porvat o co nejlepší umístění v základní části a tím si zajistit co nejpříznivější výchozí pozici do play-off. V něm by Plameny chtěly vylepšit své loňské čtvrtfinále.

„Kádr se nikterak razantně neobměnil, to by měla být naše výhoda. Jsem rád, že jsme dali příležitost našim mladým hráčům, kteří skončili v dorostu, navíc i mezi letošními dorostenci je několik perspektivních kluků. Kádr je dost široký na to, abychom mohli hrát na čtyři lajny, alespoň ze začátku sezony,“ poznamenal na tiskovce generální manažer SKLH Miloslav Šimon.
Odchody Michala Kaňky, Petra Beneše, Martina Černého a Adama Rašnera by měli minimálně vynahradit příchody Martina Lojka, Lukáše Jíchy či Slováka Petera Beneše.

Na fotografii jsou žáci ze ZŠ Komenského 6 ve Žďáře nad Sázavou, třída 1. A paní učitelky Marie Prokopové.
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme žáky ze ZŠ Komenského 6 ve Žďáře nad Sázavou

„Rádi bychom nový ročník odstartovali výhrou. Přijede tradiční a atraktivní soupeř, proti Kolínu by to měla být pro oko diváka rozhodně solidní podívaná. V každém případě chceme nový ročník zahájit mnohem lépe než před rokem, kdy se nám první čtvrtina soutěže příliš nepovedla,“ vyslovil své přání kouč Plamenů Michal Konečný, který zahajuje na lavičce Žďáru svoji druhou sezonu.

V letní pauze se v klubu z města pod Santiniho Zelenou horou nepracovalo pouze na zkvalitnění kádru, ale také na vylepšení zázemí pro hráče i fanoušky na zimním stadionu. Má to své opodstatnění, vždyť loni chodilo na každý domácí zápas Plamenů v základní části okolo 750 diváků, v play-off pak dokonce výrazně přes tisícovku.

„Musíme poděkovat městu Žďár nad Sázavou, které přes léto investovalo do zázemí klubu. Díky novému osvětlení bude na stadionu mnohem lepší viditelnost. Navíc nám tato novinka umožní kvalitnější práci s různými světelnými efekty. Ty využijeme nejen při středečním doprovodném programu, ale také při dalších akcích. Každý vstřelený gól pak bude doprovázet siréna společně s novým songem. Pro naši nejmladší kategorii přípravky se pak v létě vybudovala nová kabina,“ popsal inovace v zázemí Martin Krásný.

Po zloději zůstala jenom díra v kameni. Zatím neznámého pachatele nyní hledají policisté.
Z bítešského chodníku slávy zmizela hvězda Martiny Sáblíkové

Rozpis domácích utkání SKLH Žďár v základní části II. ligy:
ST 13. 9. Kolín 18.00
SO 23. 9. Pelhřimov 17.30
SO 30. 9. H. Brod 17.30
SO 7. 10. Tábor 17.30
SO 21. 10. D. Servis 17.30
SO 28. 10.Nymburk 17.30
SO 4. 11. Písek 17.30
SO 18. 11. M. Buděj. 17.30
ST 29. 11. Klatovy 18.00
ST 6. 12. Kolín 18.00
SO 16. 12. Pelhřimov 17.30
ST 27. 12. H. Brod 18.00
ST 3. 1. Tábor 18.00
SO 13. 1. D. Servis 17.30
SO 27. 1. Nymburk 17.30
SO 3. 2. Písek 17.30
SO 10. 2. M. Buděj. 17.30
SO 24. 2. Klatovy 17.30

Základní část II. ligy – skupiny Střed, která končí 28. února, se opět hraje čtyřkolově.