Byly to České Budějovice, které na začátku ledna porazily Duklu. Od té doby šlape jihlavský stroj na sto procent, a díky tomu může nadále myslet na konečně druhé místo. „Určitě bychom se ještě chtěli posunout dopředu, pořád je to hratelné. Uvidíme, asi se bude rozhodovat v posledním kole," říká odhodlaně jihlavský obránce Jakub Schejbal.

Týmy, které skončí na druhém a třetím místě, se totiž v případném semifinále vyhnou Chomutovu, a cesta do baráže tak může být jednodušší.

Do branky Dukly se v Benátkách postavil zkušený Lukáš Sáblík a hned v úvodu utkání jej prověřil domácí Skořepa. Poté se však k hlavnímu slovu přihlásil Tomáš Harkabus a při přesilové hře poslal Jihlavu do vedení. Ve druhé třetině padla jedna branka na každé straně. Nejprve vyrovnal domácí Josef Mikyska, vzápětí však poslal Duklu do vedení Marek Melenovský. „Připravoval jsem si puk, abych to trefil, ale soupeř mě trošku fauloval na ruku a sekl mě. Ještěže to tak dopadlo, moje střela nebyla úplně ideální, ale spadlo to tam a počítá se to," popsal svou trefu zkušený útočník.

Ubránit náskok

Jihlava se ve druhé polovině utkání snažila především udržet těsné vedení, Benátky tak musely složitě dobývat jihlavskou defenzivu. To se povedlo až v úplném závěru, kdy se nejlépe před Sáblíkovou brankou zorientoval Zdeněk Král a vyrovnal. „Pro nás je to trochu škoda. Dostali jsme vyrovnávací gól až v závěru, kdy tomu předcházelo pár takových nedorozumění ve vlastní třetině," litoval Sáblík druhé inkasované branky, která přivedla utkání do prodloužení.

V něm branka nepadla, a na řadu tak přišly samostatné nájezdy. „Je to taková omletá fráze, že to je vždy loterie, ty nájezdy. Já se k tomu připojím," nevybočil Sáblík z tradičního hodnocení rozuzlení zápasu. Jihlava tentokrát loterii zvládla lépe, když se jako jediný prosadil Schejbal. „Od začátku jsem věděl, co budu dělat. Když tohle zkusím na tréninku, tak většinou dám gól, takže jsem si celkem věřil," usmíval se autor vítězné branky.

„Dnes jsme byli šťastnějším týmem, i když jsme dlouho sahali po všech třech bodech. Řekl bych, že jsme k nim měli i o něco blíž, bohužel jsme udělali chybu v rozehrávce, kterou domácí dokázali potrestat," zhodnotil další utkání s vítězným koncem jihlavský asistent trenéra František Zeman.

LUKÁŠ ZELENÝ