Horáckým zimním stadionem v Jihlavě ve středu zněly vítězné chorály. Jihlavská Dukla zvládla velmi výživnou čtvrtfinálovou sérii s Kladnem, která byla plná zvratů. To kladenští Rytíři se svěšenými hlavami zmizeli v útrobách stadionu. Dukla se nyní popere s favorizovaným Chomutovem o postup do baráže, druhou dvojici semifinále play-off první ligy tvoří České Budějovice a Třebíč.

JIHLAVA – KLADNO 3:2

Konečný stav série: 4:3

Žádné vyčkávací šachy, které by byly v zápase o všechno pochopitelné. Oba týmy vsadily na atraktivní hru nahoru dolů, vyprodaný jihlavský stadion se skutečně nenudil. První desetiminutovka patřila Rytířům, v ní několikrát zle zatopili Sáblíkovi. Ten ve druhé minutě zpacifikoval střelu Eberleho a poradil si i s dorážkou, v 9. minutě pak na něj nevyzrál Rudovský. Už minutu před tím ho překonal Hořava, ale za jihlavským gólmanem zacinkala tyč. Poté se zase připomněla Dukla. Čachotský se v 16. minutě prokličkoval až před Lukáše, ale jeho branku minul. O dvě minuty později pak byl kladenský brankář pozorný při otočce Melenovského.

Ve druhé třetině však přišel šok. Už po sedmi sekundách nahodil puk ze středního pásma Rudovský a překvapený Sáblík kapituloval. Inkasovaný gól však Duklu vyburcoval k ještě většímu náporu, Lukáš se vyznamenal při šancích Schejbala i Harkabuse. Jeho kouzlo zlomil až v přesilovce Důras. Početní výhodu Jihlavští nehráli vůbec dobře, ale v jejím samotném závěru se prosadil šikovnou tečí Důras. Téměř jako přes kopírák potom dopadla i další přesilovka. Znovu nahazoval Staněk, cit v rukách pak opět potvrdil Důras. Psala se 40. minuta, obě branky dělilo 111 vteřin.

Také ve třetí třetině se hrál vzrušující a dramatický hokej se šancemi na obou stranách. S blížícím se koncem zápasu se Kladno tlačilo dopředu, ale Dukla odolala. Klíčové bylo ubráněné oslabení při vyloučení Melenovského, který pak krátce po jeho skončení zajistil v 56. minutě postupovou pečeť. Rytíři se pak v dramatické koncovce zmohli už jen na snížení, oslavy mohly začít. „Byli jsme celkově hladovější, více jsme si pro postup šli. Kladno možná zradila hlava, bylo psychicky svázané," všiml si střelec dvou branek Michal Důras, který nastoupil po zranění v sérii až v rozhodujícím středečním zápase.

Branky a nahrávky: 38. Důras (Staněk, Melenovský), 40. Důras (Staněk) 21. Rudovský (Dragoun, Kaberle), 59. Růžička (Radovský, Kabele). Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 5 691. Třetiny: 0:0, 2:1, 1:1. HC Dukla Jihlava: Sáblík – Mocek, Dobrovolný, Staněk, Kaláb, Štebih, Schejbal, Šidlík – Čachotský, A. Zeman, Diviš, Seman, Melenovský, Jergl, Důras, Prokš, Harkabus, Malec, Kuřítko. Rytíři Kladno: Lukáš – Gutwald, Kaberle, Růžička, Klouček, J. Zeman, Kania – Horna, Dragoun, Strnad, Eberle, Hořava, Tenkrát, Kindl, Stach, Hlaváč, Redlich, Lukáč, Rudovský.