Na Horáckém zimním stadionu se proti sobě postaví jihlavská Dukla, která má 33 bodů a je dvanáctá, a zlínští Berani, kteří jsou v tabulce hned v závěsu. Ovšem oproti Jihlavě mají ještě dva zápasy k dobru.

Po dlouhé době si jihlavský výběr juniorů (ve žlutém Tomáš Mejzlík) připsal tři body. Třineckým nasypal na jejich ledě šest branek.
Po prohře ve Vítkovicích přišla výhra v Třinci

„Oni byli před námi, ale protože jim jeden zápas kvůli nepovolenému startu kontumovali, tak jsou bod za námi,“ přidává zajímavost trenér domácích hokejistů

Karel Nekvasil, jehož tým měl sezonu rozjetou solidně, ale poslední dobou strádal a vyklidil pozice z předních příček extraligové tabulky. „Po té měsíc a půl horší výsledkové sérii je teď pro nás každý bod s každým soupeřem důležitý,“ ví kouč Dukly. „Je dobře, že jsme zvládli sobotní zápas s Třincem, a i tenhle zápas se Zlínemje extrémně důležitý,“ doplňuje.

Minulé střetnutí zvládli lépe právě Berani, kteří doma slavili tři body po výhře 4:1. „Tam jsme nehráli dobře, to nebyl dobrý výkon,“ vzpomíná na říjnou porážku Nekvasil, který nyní doufá v lepší výsledek. „Hrajeme doma a já věřím, že to zvládneme a budou klidnější Vánoce,“ přeje si tříbodovou tečku.

Přísná pravidla. Myslivci si v dnešní době alkohol před honem raději odpustí, v pořádku mají zbraň i zbrojní průkaz. Takové jsou za poslední roky výsledky policejních kontrol. Stejně tomu bylo i tuto sobotu, kdy policisté kontrolovali dva hony.
Placatka s alkoholem už se na hony nenosí

Sestava prý ale kompletní nebude. Šikovní starší dorostenci Najman s Rašínem byli pozváni do reprezentace. „V dorostu má navíc Štěpán Moravec nějaká zranění, takže Trávník s Valou asi půjdou zpět. Ale hrát už by měli Čermák a Pospíchal, a ještě budeme s trenérem áčka řešit start Váni,“ dodává Nekvasil.