Klopýtají. Rozjetá a střelecky disponovaná Dukla se zasekla. V posledních utkáních se jí nedaří, body sbírá sporadicky a v tabulce se propadla na hranici postupu do play off. K herní krizi se možná přidala i otázka finanční nejistoty.

Jedenadvacátého listopadu doma Dukla udolala Šumperk a bylo to šesté vítězství ze sedmi zápasů. Od té doby jako když utne. V následujících osmi zápasech totiž jihlavští hokejisté urvali pouhých pět bodů.

Herní krizi potvrdilo i poslední utkání, ve kterém Dukla doma hostila poslední Písek. Jihlavané v zápase stále jen dotahovali ztrátu na Jihočechy a přenechali jim v prodloužení dva body. „Při zakončení nám chybělo štěstí," povzdechl si útočník Michal Velecký.

Nepadá jim to tam

Ve ztrátě střeleckého kouzla tkví z velké části problémy Jihlavy. Zatímco ze začátku soutěže stříleli branku za brankou, pětkrát počastovali soupeře sedmi, jednou osmi brankami. Nyní jako když utne. „V těch zápasech jsme většinou dali rychlé branky. To se pak hraje dobře každému týmu," uznává asistent jihlavského trenéra Patrik Augusta.

Vybřednout z herních problémů bude moct nejslavnější tuzemský klub znovu v duelu proti poslednímu. Ve středu se představí v Berouně. V prvním duelu tam Dukla padla po samostatných nájezdech, doma vyhrála jasně 8:3.

Tříbodový import na Horácký zimní stadion by se v současné situaci moc hodil. „Náš problém je v hlavách," domnívá se trenér Petr Vlk. „Na tom teď musíme zapracovat. Na klucích momentálně leží deka, běžné situace řešíme naprosto obráceně. Z tohohle bahna se musíme co nejrychleji dostat," uvědomuje si kouč.

Současná nelichotivá hokejová situace fanoušky trápí. Znepokojivá je ale i informace o nevyplacených mzdách hokejistům.

Minulý týden pomohla klubu finanční injekcí jihlavská radnice. Problémy nezastírá ani generální manažer Dukly Bedřich Ščerban. „S hráči jsme ale o situaci podrobně hovořili a vše jim vysvětlili," tvrdí Ščerban. Dukla přiznává finanční závazky, zároveň má ale i vysoké pohledávky. Pomoci vyřešit situace má i schválená dotace od města Jihlavy. Na výkony týmu by však současná situace podle Ščerbana vliv mít neměla. „Že by hráči nějakým způsobem sabotovali zápasy, tomu nevěřím," říká šéf klubu důrazně. „Koneckonců, byli by proti sobě. Vždyť významnou složkou jejich platu jsou prémie za výsledky. Tudíž by se připravili o část svého příjmu," uvedl Ščerban v rozhovoru pro Deník.