Nová sezona se blíží. Neklamným znamením toho je to, že už v úterý startuje čtvrtý ročník Regionálního poháru. A již tradiční předsezonní turnaj letos opravdu nese název Regionální právem. Zúčastní se ho totiž pouze prvoligové celky z kraje. To znamená Jihlava, Třebíč a po dvouleté pauze také Havlíčkův Brod.

Turnaji zůstane tradiční systém. Bude se tedy hrát dvoukolově, každý s každým. Dohromady se fanoušci mohou těšit na šest zápasů. „Jsem rád, že se letos připojil Havlíčkův Brod. Tím, že se v předchozích letech nepřihlašoval, tak jsme zvali i ostatní týmy z okolí. Zájem byl velký i letos, nicméně tím, že je tam Havlíčkův Brod, tak jsme chtěli, aby šlo pouze o krajskou záležitost," konstatuje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Pohár v úterý otevře souboj Horácké Slavie s Rebelem. Právě domácí už dvakrát vybojovali prvenství a letos budou v pozici obhájce. Jejich trenéra Kamila Pokorného to však nechává ledově klidným. „Možná to bude znít hloupě, ale nic moc to pro nás neznamená. Je to příprava a my musíme zkoušet hráče a různé další věci. Nesoustředíme se na vítězství v poháru," upozorňuje. „Teď jsme ho sice dvakrát vyhráli, což nás těší, ale důležité jsou jiné věci," dodává.

Podobný vztah k turnaji mají i Rebelové, což potvrzuje také kouč Jiří Mička. „Přistupujeme k tomu jako k přípravě na mistrovské zápasy. Jestli to je pohár, nebo ne, to je úplně jedno," přiznává. „Zároveň se ale těšíme, že si zahrajeme proti kvalitním týmům," doplňuje.

V Kotlině došlo v minulém týdnu ke zužování kádru a Mičkovi teď zbyli hráči, se kterými už půjde do nového ročníku. Podle toho bude také vypadat sestava. „Nastoupíme už v těch pětkách, ve kterých bychom mohli začít sezonu, protože kádr už máme z devadesáti procent ustálený. Teď budeme zkoušet varianty obránců a útočníků tak, abychom to do jedenáctého září sladili," tvrdí.

Zároveň už by rád viděl, aby se věci z tréninku přenesly i do zápasu. „Chceme si vyzkoušet nějaké herní systémy, které už by měli hráči pomalu začít plnit. Bude to pro nás dobrá příprava," těší se Mička.

Třebíčský Kamil Pokorný teď řeší úplně jiné starosti než jeho brodský kolega. Horáckou Slavii totiž v posledních dnech trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru je hned pět hráčů, na nedělním tréninku se sešlo pouze patnáct hokejistů. Kvůli tomu také Třebíč odvolala pondělní zápas se Šumperkem a soustředí se na úterý. „Dva hráči byli mimo už před čtvrtečním utkáním se Šumperkem a během něj jsme přišli o další tři hráče. Kometa zatím kádr nezúžila a používá všechny hráče. Není jasné, jestli od nich někoho budeme mít," přemýšlí.

Přesto by v prvním letošním derby rád uspěl. „Chceme, abychom v rámci možností podali co nejlepší výkon," uzavírá Pokorný.