Dukla má formu. Ve druhé polovině základní části vyhrála čtyřiadvacet ze šestadvaceti duelů, ve čtvrtfinále play-off čtyři z pěti. Tým je výborně poskládaný, po loňské baráži si věří. Na lavičce na všechno dohlíží sehraný pár Petr Vlk, František Zeman.

Na druhé straně kluziště ale nebudou žádní vyjukaní zajíci. Ba právě naopak. V dresu Rytířů se to jen hemží ostřílenými harcovníky. Cikánek, Hanuljak v brance, zkušení beci Drtina, Hořava, Ptáček, světem protřelí útočníci Burger, Tenkrát, Ton, Cetkovský. To je jen letmý pohled na kladenskou soupisku. „Budeme se na ně muset dobře připravit. Začínáme doma, toho chceme využít, vstup do série bude důležitý. Bude to boj," věští útočník Dukly Adam Zeman.

Podobně hovoří i další forvard Michal Důras: „Bude to těžká a vyrovnaná série. Měli jsme týden na to se na ně připravit. Určitě uděláme všechno pro to, abychom zvládli i semifinále."

Jihlavské trápí zranění hráčů základní sestavy. K dispozici nebude Jiří Dobrovolný, a velmi pravděpodobně ani další obránce Petr Šidlík s útočníkem Anatolijem Protasenjou. Trenér Pavel Patera bude nejspíš postrádat Jiřího Cetkovského.

Kladno dokázalo Duklu v základní části třikrát porazit, před sérií to ale prý nic neznamená. „V play-off to může být všechno jinak, začíná se tam od nuly," potvrdil v rozhovoru pro klubový web kladenských útočník Jakub Strnad.

Kouč Petr Vlk si uvědomuje, že sérii budou rozhodovat maličkosti. „Třeba přesilové hry," připomíná činnost, v níž je Dukla nejlepší ze všech semifinalistů. „Hodně bude záležet na odvaze na kotouči i v osobních soubojích," dodává Vlk.

Série začíná dnes a zítra v Jihlavě, na Kladně se bude hrát v pátek a v sobotu. Úspěšní prvoligoví semifinalisté postoupí do baráže o extraligu, kde na ně čekají nejhorší týmy z nejvyšší soutěže, Karlovy Vary a Pardubice.