Desáté Litoměřice totiž včera padly po samostatných nájezdech na ledě pražské Slavie.

TŘEBÍČ – JIHLAVA 4:2

Skóre se měnilo hned po první minutě. Povedenou kombinaci domácích zakončil střelou bez přípravy Přibyl. Postupem času však převzala iniciativu Dukla a dočkala se vyrovnání. Po buly se k puku dostal Bilčík. Ještě minulou sezonu hráč Horácké Slavie napřáhl a jeho dalekonosný pokus prošel snětí těl až za Vejmelku.

Začátek druhého dějství přinesl v rychlém sledu rušno před oběma brankami. Nejprve Vejmelka uhasil nebezpečí včasným vyjetím a na druhé straně Honzík vychytal při přečíslení Rašku. I poté měla Třebíč ideální možnost si vzít vedení zpět. V oslabení ujel jihlavským zadákům Zohorna a musel být faulován. Sám postižený však trestné střílení pokazil a Honzík si s málo důrazným zakončením poradil. Horácká Slavia se ale přece jenom dočkala. Její další rychlou kombinaci přetavil ve vedení Juráň.

Na začátku poslední třetiny Třebíč sice nevyužila přesilovku, to ji ale nemuselo mrzet. Minutu poté se ke kotouči dostal Polodna, jeho těžkou střelu Honzík vyrazil jen před sebe a Psota pojistil domácí vedení. Poté se zaskvěla tradiční opora Vejmelka. Ani třebíčský gólman však nestačil na trestné střílení za Čejkův faul. Jergl z něj vykřesal pro Duklu jiskřičku naděje. Těsný stav však do konce zápasu nevydržel. Jihlavskou hru bez brankáře využil jedenáct vteřin před koncem Raška.

„Před zápasem jsme si říkali, že do toho dáme 110 procent. Výhru jsme nutně potřebovali, moc nám k ní pomohli diváci a samozřejmě také rychlá vedoucí branka, díky které jsme se uklidnili a věřili, že ten zápas dotáhneme do vítězného konce," řekl třebíčský brankář Karel Vejmelka, který byl opět hrdinou svého týmu.

O brzkém gólu domácích hovořil i jihlavský obránce Tomáš Kaláb.
„Byla hodně klíčová. Tady v Třebíči je to vždycky tak, že když dají domácí první branku, v pěti se zatáhnou a my musíme dobývat. To se potvrdilo i tentokrát," krčil rameny.

Branky a nahrávky: 2. Přibyl (Wasserbauer), 39. Juráň (Kristl, Erat), 47. Psota (Polodna, Wasserbauer), 60. Raška (Štindl) – 13. Bilčík (Kolář), 59. Jergl (TS). Rozhodčí: Přikryl – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 4:2, navíc Erat (Třebíč) 10 min. nesportovní chování. Využití: bez využití. Diváci: 2840. Třetiny: 1:1, 1:0, 2:1. Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Niko, Čejka, Štindl, Koch – Kristl, Zohorna, Erat – Psota, Raška, Kusko – Přibyl, Polodna, Wasserbauer – Pokorný, Juráň, Schejbal – Čech. Jihlava: Honzík – Kaláb, Bilčík, Grebenyuk, Štebih, Škůrek, Dobrovolný, Parýzek – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kolář – Jergl, Prokš, Mrňa – Beránek, Kohout.