Krajská hygienická stanice Dukle doporučila na začátku roku přerušit tréninky a odložit zápasy dvěma žákovským týmům, dorostencům a juniorům. Vyhlášena byla karanténa do 19. ledna.

Jak to vypadá po týdnu, kdy jsme o příušnicích v hokejovém jihlavském klubu informovali? „Tak nějak se to asi zastavilo. Nějaké nové případy jsou jen u žáků, od dorostu po juniory nepřibyl nikdo,“ nastiňuje trenér juniorů Karel Nekvasil. „Budeme čekat do konce týdne, jestli se to nezhorší, pak bychom mohli začít už od pondělí 15. trénovat,“ doplňuje.

Do teď se junioři na ledě nescházeli, i když hráči, kterých se příušnice netýkají, vytížení mají. „Někteří kluci jezdí trénovat i hrát do druholigového Pelhřimova, někteří trénují v Humpolci, jeden v Brně, takže oni na tom ledě jsou, akorát nejsou pod dohledem. Je dobře, že se udržují v pohybu, ale ten týmový trénink bude chybět,“ je si vědom kouč Dukly.

Jeho výběr tedy bude tedy dohrávat „pouze“ dva zápasy, které musí vměstnat mezi dalších pět. Pak základní část juniorské extraligy končí.

Na začátku února totiž začne nadstavba. Dukla navíc pokukuje po vysněném play-off (momentálně je třináctá a do vyřazovací části postupuje dvanáct nejlepších), ale kvůli dlouhé pauze to bude neskutečně těžké. „Nebude to jednoduché, toho času moc není, ale musíme se s tím nějak poprat,“ uzavírá kouč Karel Nekvasil, jehož tým by měl první mač v roce odehrát v pátek 19. ledna. To bude doma od 15 hodin hostit vedoucí Plzeň.