Dukla měla od začátku utkání územní převahu a svého soupeře očividně přehrávala. Dlouho však na narážela na zeď jménem Kantor. „V první třetině nebyl náš výkon ještě optimální,“ zhodnotil úvodní dějství kouč Petr Vlk.

Právě litvínovský gólman měl největší zásluhu, že dvě nuly svítily na ukazateli skóre až do dvacáté šesté minuty. V ní se podařila luxusní kombinace druhému útoku. Hlinka našel rozjetého Anděla, který udělal kličku Baránkovi a naservíroval ke vzdálenější tyči Žálčíkovi – 1:0.

Severočeši, až na výjimky, ostřelovali domácí svatyni jen zdálky, což spolehlivý Škarek bez problémů řešil.

Domácí trpělivě bránili a vyráželi do brejků. V závěru druhé části Kubalík projel po pravé straně hřiště až za branku, kde vyšel vítězně ze souboje s obránci, dostal se k odraženému puku a pěkným blafákem vykoupal Kantora – 2:0.

Klid na domácí hokejky ale dvoubrankové vedení přineslo právě jen do konce třetiny. Hosté totiž využili hned v úvodu třetí dvacetiminutovky přesilovou hru a oživili své šance na bodový zisk. „To by se nám nemělo stávat,“ kritizoval své svěřence Vlk.

Sami se však o ní připravili vlastní nedisciplinovaností. Nejprve Dietz zbytečně srazil Skořepu, jeho trest ještě Litvínov přežil. Když ale pak Gula vyhodil puk do hlediště, rozjásal domácí příznivce Seman. „To bylo to nejhorší, co se nám mohlo stát,“ netajil hostující trenér Radim Rulík. „Nešlo ale o klíčový moment. Tím byly naše chyby, ztráty puku a rychlé gólové brejky domácích ve druhé třetině.“

V samém závěru duelu dal ješě pečeť výsledku šikovnou tečí Hlinka. „S vítězstvím jsme samozřejmě spokojeni, ale nerodilo se vůbec lehce. S kolegou rádi kvitujeme, že i po brance na 2:1 byl z kluků cítit cílevědomý tlak a touha po vítězství,“ uzavřel povedený duel Vlk.

Chybí góly, hokejisté Telče (v bílých dresech) se v koncovce trápí, i proto se výsledky zatím nedostavují.
Neproduktivní Telč dostala opět výprask

JIHLAVA – LITVÍNOV 4:1

Branky a nahrávky: 26. Žálčík (Anděl, Hlinka), 36. Kubalík, 46. Seman (Hubáček, Čachotský), 57. Hlinka (Šidlík, Žálčík) – 41. Nejezchleb (Trávníček, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Horák – Ondráček, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 4 699. Třetiny: 0:0, 2:0, 2:1.

Jihlava: Škarek – Suchánek, de la Rose, Půža, Šidlík, Ulrych, Bryhnisveen, Váňa – Jiránek, Skořepa, Kubalík – Rys, Seman, Čachotský – Anděl, Hlinka, Žálčík – Protasenja, Hubáček, Macík.

Litvínov: Kantor – Sörvik, Baránek, Gula, Doudera, Pilař, Dietz, Sklenička – Lukeš, Nejezchleb, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček, Jurčík, Matoušek – Doležal, Válek, Hořava.

Ilustrační foto.
Zápas rozhodl snový začátek Dukly