Jihlavští hráči tak potvrdili, že se jim letos v přípravě nedaří. „Máme pořád co zlepšovat," potvrdil i zkušený útočník Michal Jeslínek. „Ale je to příprava, ještě to vyladíme a v září už to bude v pořádku."

Prvoligové týmy jsou v polovině přípravy na soutěž. Na výkonech Dukly je to stále ještě patrné. „My stále ještě trénujeme, únava je veliká. Teď už se snad tréninky budou zkracovat a snad už nohy přestanou bolet," věří Jeslínek.

Dukla odehrála solidní první třetinu, také ve druhé byla aktivnější. Měla více ze hry, dostala se do vedení, pohrdala však i těmi největšími šancemi. Sólové nájezdy, přečíslení, dlouhá série přesilových her (i dvojnásobných) v řadě – všechno přišlo vniveč. „Zápas odhalil spoustu věcí, na kterých musíme pracovat," ví asistent trenéra Patrik Augusta. „Jednou z nich je i střelba při přesilovkách. Měli jsme tam dost dlouhé úseky v početní výhodě, ale málo jsme stříleli. V šesti minutách přesilovky bychom nějaký gól dát měli."

Mnohým nepřesnostem také napomohl nekvalitní led, který v panujících vedrech rychle tál. „Led byl opravdu hodně těžký, ale nás vytrestaly individuální chyby," uvědomoval si obránce Tomáš Kaláb.

Po propadáku ve Znojmě ale přesto Dukla naznačila jisté zlepšení. Zápas mohl přítomné diváky pobavit. „Mohlo se to divákům líbit," souhlasí Kaláb. „Bylo to nahoru dolů, konečně dobrý zápas."

„Utkání mělo na přátelák docela vysoké tempo, nebo alespoň mně to tak přišlo. Byl to obrovský fofr," smál se po utkání Jeslínek.

Trenéry však ani dobrý pocit hráčů ze zlepšeného výkonu neobměkčil. „Přísnější měřítko snese z naší strany asi jenom první třetina. Ve druhé a třetí už tam byla spousta nedůsledností a individuálních chyb," poznamenal k utkání Augusta.

Šéf lavičky Dukly sliboval po výprasku ve Znojmě změny v kádru. Ty zatím ještě oficiálně nepřišly. „Něco se řeší, ale je to plně v kompetenci hlavního trenéra a vedení klubu," nechtěl být Augusta konkrétnější.

K dalšímu utkání nastoupí Dukla ve čtvrtek v 18 hodin, kdy se představí ve Žďáru nad Sázavou.

JIHLAVA – OLOMOUC 1:2
Branky a nahrávky: 24. Čachotský (Velecký) – 32. Vodný, 48. Králík (Rác). Rozhodčí: Paulík – Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 268. Třetiny: 0:0, 1:1, 0:1.
Jihlava: Novotný – Zadražil, Kaláb, Štebih, Kolafa, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš, Ficenc – Hubáček, Polcar, Hodek, Pometlo, Vysloužil, Maliník, Malec, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Velecký, Filip.