VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Všechny moje nové filmy budou mystické, říká režisér Jasný

TELČ - Režisér Vojtěch Jasný natočil už za svůj život nejeden snímek. Mezi jeho nejznámnější počiny patří v Telči točený film Až přijde kocour a Všichni dobří rodáci.

17.6.2007
SDÍLEJ:

Režisér Vojtěch Jasný v rozhovoru s reportérkou Deníku Lenkou Pospíšilovou.Foto: DENÍK/Libor Plíhal

Do starého železa ale tato jedenaosmdesátiletá legenda, žijící v NewYorku, nepatří a v plánu má ještě několik dalších filmů.

Jste živoucí legenda. Za svůj život jste toho stihl hodně. Nepřemýšlel jste už ve svém věku o odpočinku?
Vžádném případě. Budu filmovat až do smrti. Ještě toho mám moc, co jsem nestihl a chci udělat. Vím, že některé věci nikdo lépe než já neudělá.

Co máte tedy ještě v plánu?
V první řadě bych chtěl dodělat film o Terezíně a pak bych se chtěl vrátit do Telče, kde jsem natočil film Až přijde kocour, a natočil bych zde další snímek.

Kdo vám píše scénáře?
Většinu práce dělám já sám. Když člověk dělá dokumentární filmy, musí umět všechno.

Budou mít tyto dva vaše filmy něco společného?
Jsem mystik, takže všechny filmy, které ještě v budoucnu natočím, budou mystické. Nápadů mám ještě hodně.

Z čeho nápady čerpáte?
Ty mě napadají kdekoliv. Třeba v okolí Telče se mi tvoří velice dobře. Je tu na to příznivé klima. Také čerpám ze svého života. Například jeden z mých filmů je o osudu naší rodiny.

Právě v Telči jste před pár dny dostal čestné občanství, co to pro vás znamená?
Velice si tohoto ocenění vážím a je to pro mě určitý závazek. Ještě nikdy se mi nic podobného nestalo. Je to moje úplně první ocenění v životě. Ještě bych se sem chtěl určitě někdy vrátit.

Vy se vůbec do Čech z New Yorku vracíte celkem často.
Člověk se má vracet ke svým kořenům a ty mám právě tady v Kelči u Vsetína. To není ale jediné místo, kam se rád vracím.

Nepřemýšlel jste tedy, že byste se z New Yorku vrátil zpátky?
V Čechách bohužel neseženu peníze na svoji tvorbu, což v New Yorku není problém. Proto dokud budu tvořit, musím zůstat tam.

Poslechněte si několik částí z rozhovoru s Vojtěchem Jasným:

Vojtěch Jasný hovoří o svých začátcích u filmu

Vojtěch Jasný hovoří o svých připravovaných filmech

Vojtěch Jasný hovoří o své víře

Vojtěch Jasný o své ženě a o tom, co pro něj znamená Telč

Co pro Vojtěcha Jasného znamená být čestným občanem Telče

Vojtěch Jasný hovoří o tom, co pro něj znamená Vysočina a co New York

VOJTĚCH JASNÝ

Narozen 30. listopadu 1925, Kelč u Vsetína

Filmografie:

námět:
Všichni dobří rodáci (1968)
Až přijde kocour (1963)
Touha (1958)
Váhavý střelec (1956)
Neobyčejná léta (1952)
Za život radostný (1950)

scénář:
Peklo na zemi (2001)
Návrat ztraceného ráje (1999) … i technický
Všichni dobří rodáci (1968)
Dýmky (1966)
Až přijde kocour (1963)
Touha (1958)
Zářijové noci (1957)
Lidé jednoho srdce (1953) (TV)
Neobyčejná léta (1952)
Za život radostný (1950)
Není stále zamračeno (1950)

režie:
Peklo na zemi (2001)
Návrat ztraceného ráje (1999)
Česká rapsodie (1969) (krátký)
Všichni dobří rodáci (1968)
Dýmky (1966)
Magnetické vlny léčí (1965) (TV) (krátký)
Až přijde kocour (1963)
Procesí k Panence (1961)
Přežil jsem svou smrt (1960) … a technický scénář
Touha (1958)
Zářijové noci (1957)
Dnes večer všechno skončí (1954)
Lidé jednoho srdce (1953) (TV)
Neobyčejná léta (1952)
Za život radostný (1950)
Není stále zamračeno (1950)

účinkuje:
Pátrání po Ester (2005)

kamera:
Lidé jednoho srdce (1953) (TV)
Neobyčejná léta (1952)
Není stále zamračeno (1950)

střih:
Není stále zamračeno (1950)

komentář:
Pozdrav veliké země (1955)
Neobyčejná léta (1952)

Zdroj: www.cfn.cz

17.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Zdravotnictví - Zdravotnictví Sociální pracovník 22 000 Kč

Odborní pracovníci v oblasti sociální práce Vedoucí adiktologických služeb pro zařízení Adiktologická ambulance, Centrum U Větrníku, Následná péče pracoviště Jihlava. Požadované vzdělání: bakalářské. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 22000 kč, mzda max. 24000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Specifické požadavky: , - VŠ vzdělání, které je svým obsahem zaměřeno na práci s lidmi , - sebezkušenostní výcvik (min. 350 hodin sebezkušenosti, alespoň započatý), - praxe v adiktologických službách , - zkušenost s projektovým řízením a vedením projektové dokumentace , - komunikační a organizační schopnosti (manažerské dovednosti), - orientace v problematice sociálních a zdravotnických služeb , - osobnostní předpoklady pro práci vedoucího, zkušenost s vedením týmu, - psychická odolnost, vysoká míra odpovědnosti, - osobnostní předpoklady pro práci s cílovou skupinou , Obecné předpoklady: , - trestní bezúhonnost, - zdravotní způsobilost, - znalost práce na PC (MS Office), - řidičský průkaz skupiny B, Obsah práce: , - zodpovědnost za realizaci služeb v souladu s příslušnými zákony, - zodpovědnost za řízení služeb , - případně přímá práce s uživateli služeb, - zastupování služeb v médiích, komunikace s úřady a institucemi, - spolupráce s organizacemi v rámci závislostní problematiky, Písemné přihlášky do výběrového řízení obsahující motivační dopis a strukturovaný životopis zasílejte do 24. července 2018 na adresu Jakubské nám. 2, 586 01 Jihlava nebo e-mailem: vladislava.ruzickova@jihlava.charita.cz s předmětem zprávy VŘ Vedoucí adiktologických služeb. , , Bližší informace podá Mgr. Zuzana Fialová, zástupce ředitele pro služby sociální prevence OCHJ, tel.: 734 170 703. , O výběrovém řízení a časovém harmonogramu budou vybraní zájemci písemně informováni.. Pracoviště: Diecézní charita brno - oblastní charita jihlava, Jakubské náměstí, č.p. 5, 586 01 Jihlava 1. Informace: Zuzana Fialová, +420 734 683 867.

Výroba - Výroba Manipulační dělníci ve výrobě 8 000 Kč

Manipulační dělníci ve výrobě Pomocný pracovník. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 8000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Zaměstnavatel na chráněném trhu práce přijme OZP do šicí dílny na pomocné práce při výrobě molitanových výrobků. jobmatch. Pracoviště: Merkur interier s.r.o., Chlumova, č.p. 1437, 586 01 Jihlava 1. Informace: Jana Havelcová, +420 567 308 129,567 303 070.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 14 900 Kč

Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidič rozvážkové služby s nákladním i osobním automobilem. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14900 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Přijmeme 1 řidiče skupiny C + profesní průkaz a 1 řidiče skupiny B pro rozvoz zásilek po ČR.. Pracoviště: Rv transport s.r.o., Pod Školou, č.p. 31, 586 01 Jihlava 1. Informace: Rostislav Vrba, +420 776 882 098,602 977 444.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 25 000 Kč

Mechanici a opraváři osobních automobilů Automechanik osobních automobilů. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 25000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Máte šikovné ruce, baví Vás auta a nebojíte se práce? Hledáme šikovného mechanika do našeho týmu v Jihlavě. , Co Vám můžeme nabídnout? , • Zázemí stabilní firmy s více jak 20letou tradicí, •Zajímavé platové podmínky, • Práce v prostředí značkové sítě, •Pravidelné školení, •Stravenky a další benefity. Pracoviště: Autosalon kudrna cz a.s.-pracoviště [273], Brněnská, č.p. 4768, 586 01 Jihlava 1. Informace: Jitka Kudrnová, +420 777 600 082,567 211 211.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Každodenní pohled fotbalistů Slovácka z oken hotelu. Ilustrační foto.

Lidé z Vysočiny si přivezli z dovolené červy pod kůží

Kanalizace ve Zborné se po více než roce dočká zkušebního provozu.

Ve Zborné se již mohou lidé napojit na kanalizaci

Trnávka se nezlepšila, Sedlice zhoršila. Dál platí dva zákazy koupání

Vysočina – Voda v neproblémovějších lokalitách na Vysočině se nezlepšila. Na prahu víkendu, který by měl být i na Vysočině ve znamení stylového letního počasí, to není úplně dobrá zpráva. Na druhé straně zůstává v regionu pro koupání více než desítka zcela nebo takřka bezproblémových míst.

Usmrcené oči Berouskových tygrů a širý, černý lán: prohlédněte si videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve středu 18. července 2018.

Zloděj prohledal garáž, auto, kotelnu i kóji. Nic ale nevzal

Jihlava – Policisté pátrají po neznámém zloději, který chtěl tento týden loupit v jihlavském bytovém domě v Kollárově ulici.

Úřad plnili hlavně žadatelé, kteří si už nechtěli nosit papírovou fotografii

Vysočina – Už třetí týden se řidiči i úřady vypořádávají s novinkami, které přinesly změny spojené s vydáváním řidičských průkazů.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT