SHALOSH TRIO. Newyorští jazzmani s izraelskými kořeny vystoupí v České Lípě 14. dubnaZdroj: Archiv U bílýho černocha

Začátek festivalu mají pořadatelé naplánovaný do minuty, a tak akce začne v sobotu 27. května přesně ve dvě hodiny a 43 minut odpoledne. „Největším trhá-kem a hvězdou bude ame-ricko-izraelské trio Shalosh, hrající ve složení klavír, basa a bicí. Shalosh mají momentálně turné ke svému druhému cédéčku a do Česka přiletí zahrát jen kvůli tomuto festivalu,“ informoval pořadatel festivalu Jakub Šnýdl.

Atmosférická hudba

Vedle progresivního jazzu zazní v Přibyslavi také klasický swing ze 30. let v podání jihlavské kapely Bee Band. Atmosférickou hudbu přiveze pražská kapela Wunder Bar Band a závěr festivalu bude věnovaný taneční, zejména latinsko-americké hudbě oblíbeného DJ Baltazara, který na akci vystoupí po pěti letech.

Pořadatelé mysleli i na malé návštěvníky festivalu. „Novinkou je, že již nebude klasické divadlo pro děti, jako bývalo, ale místo něj připravujeme loutkový cirkus Karromato s představením Dřevěný cirkus. Divadelníci mají dřevěné loutky a vše je postavené na tradicích loutkářství z 19. století,“ přiblížil program pro děti pořadatel Jakub Šnýdl.

Program doplní také stánky s občerstvením či lokálními výrobky, tvořivé dílny a atrakce pro děti. V době festivalu bude otevřena i gotická věž.

Festival Fantazie v Chotěboři.
Na Festival fantazie přiletí herec Colin Ferguson ze seriálu Heuréka