Jako první v jihlavském divadle skončí francouzská hudební komedie Zvonokosy, v níž účinkuje celý ansámbl společně s hosty a externisty profesionální scény. „Náš zájem je hrát úspěšné hry co nejdéle, ale na druhou stranu nejde v našem divadle přenést do další sezony Zvonokosy společně s muzikálem Adéla ještě nevečeřela. To jsou dvě velmi náročné hry,“ vysvětlila situaci tisková mluvčí divadla Mirka Kvíčalová.

Diváci tak mají poslední šanci vidět v Jihlavě herečku Martu Dřímal Ondráčkovou a Martina Dobíška, kteří hostují pouze v této inscenaci, režírované Petrem Novotným.

V loňské sezoně takto přebíral kapitán jihlavských hokejistů Jiří Dobrovolný pohár pro vítěze WSM ligy. Letos s týmem dokonce postoupil do nejvyšší soutěže, extraligu si však už ve žlutočerveném dresu nezahraje.
Kapitán Dukly Jiří Dobrovolný ukončil kariéru

Čtyřicátou druhou reprízou skončí v polovině června na Malé scéně také tragikomedie Nejstarší řemeslo. „Řemeslo hrajeme již pátou sezonu a nyní potřebujeme dělat nové věci. Když se hraje méně než jednou za měsíc, tak se musí dělat oprašovací zkoušky, což je časově náročné,“ informovala Mirka Kvíčalová.

Během června pak ještě skončí hra o terezínském kabaretu, nesoucí název Kabaret z lágru, která nepřilákala mnoho zájemců o toto téma.

Do nové sezony divadlo nepřesune ani dětské představení Autopohádky s hudbou od populární skupiny Chinaski.  „Pohádky na Malé i Velké scéně ob jeden rok vyměňujeme. Autopohádky by asi nekončily, pokud by se nestalo, že jsme museli obměnit téměř celé obsazení. Z původního obsazení zůstali asi už jen dva herci,“ řekla Kvíčalová.

Děti však nemusí zoufat. Ještě v červnu divadlo uvede premiéru interaktivní pohádky Maxipes Fík. V roli malé dívenky Áji se dětem představí Vladimíra Vokůrková, Maxipsa Fíka ztrvární herec Horáckého divadla Petr Soumar.

Horácké divadlo Jihlava.
Horácké divadlo uvede Strindbergovu Hru snů