Podzimní koncert bude inspirován říjnovou přírodou, ponese se tak v barevných tónech. „V úvodu zazní velice svěží Symfonie č. 2 Leopolda Mozarta, který se na koncertní program filharmonie dostává po dlouhé době. Poté zazní obnovená světová premiéra Koncertu pro flétnu a orchestr jeho současníka Jana Václava Stamice. I tímto dílem si filharmonie připomíná velké kulaté výročí 300 let od jeho narození,“ informoval manažer FGM Vladimír Holeš.

Náročné flétnové sólo představí první flétnistka Dita Urbánková Čeledová, jež studovala sólový part několik měsíců. Zazní také Stamicův Koncert pro flétnu a orchestr C dur, který z rukopisu zrekonstruoval pro potřeby aktuálního orchestru jeho šéfdirigent Jiří Jakeš.

„Podzimní koncert završí v jakési symfonické antologii hudba velkého klasika Josepha Haydna, který je považován za otce symfonie. Ve své práci navázal na dílo Jana Václava Stamice, který vyvedl symfonii z nedůležité operní předehry do samostatného hudebního útvaru, základu klasické hudby. Uslyšíte nádhernou Haydnovu Symfonii číslo osmdesát osm,“ dodal Vladimír Holeš.

Podzimní koncert se uskuteční od sedmi hodin večer a zbývají na něj poslední volné vstupenky. Cena se pohybuje od 170 do 220 korun.