Kapela Kabát je známá hlavně svými chytlavými písněmi a vyprodanými koncerty. Během podzimního turné kapela objede několik měst po celém Česku a nebudou chybět ani dvě místa na Vysočině. Na první koncert se mohou těšit fanoušci z Jihlavy, kde hudební skupina vystoupí v sobotu 21. října v prostoru Horáckého zimního stadionu. Vstupenky jsou aktuálně ještě v prodeji a dostupné jsou pouze na stání.

Jedním z posledních koncertů, které kapela na podzim odehraje, je také ten třebíčský, který se uskuteční 18. listopadu na Zimním stadionu města Třebíče. „Kabáti v Třebíči vystupovali naposledy před desítkami let, proto půjde o jedinečný koncert. Stage bude „kruhová“ a umístěna uprostřed plochy stadionu, show bude tedy probíhat ze všech stran. Techniku doveze 12 kamionů. Máme v plánu zavírku silnice u zimního stadionu tak, abychom návštěvníkům mohli nabídnout rychle odbavení a dost prostoru pro občerstvení,“ přiblížila přípravy na koncert Monika Freibergová z reklamní agentury Yashica.

Ilustrační foto
Úvěrového podvodníka z Jihlavy poslal soud do vězení na šest let

Vstupenky na listopadový koncert ještě jsou. „Vstupenek na koncert je ještě dostatek, jsou ale pouze na stání. Místa na sezení a top sektor přímo v prostoru stage byly vyprodány skoro okamžitě,“ okomentovala velký zájem Monika Freibergová. Den před koncertem připravují třebíčtí pořadatelé autogramiádu, podrobnosti však ještě nejsou zveřejněné.

Skupina Kabát vznikla přibližně v roce 1983 v Teplicích, kde zpočátku vystupovala jako lokální rocková kapela. Kapela v čele se zpěvákem Josefem Vojtkem začala během let vyprodávat koncerty a za dobu svého působení získala nespočet ocenění jako ceny Anděl či Český Slavík.