Divadelní tituly v březnu nabídnou podívanou dospělým i dětem. Ve čtvrtek 8. března vystoupí před vyprodaným sálem herečky Ivana Chýlková a Eva Holubová s radikální komedií Klára a Bára o dvou manželských krizích a jednom úmyslně založeném požáru. Vyprodané je taktéž představení Světáci se známými herci, kteří v Jihlavě vystoupí 20. března.

Pořadatelé uvedou také divadelní hru Františka Ringo Čecha Dívčí válka, kterou museli z důvodu nemoci přesunout na středu 14. března. Volné vstupenky jsou na balkon i v přízemí. V druhé polovině vystoupí před publikem v krajském městě také nová sestava komiků z improvizačního pořadu Partička.

Na své si přijdou i děti, kterým přijede zahrát a zazpívat známá dvojice Štístko a Poupěnka, s nimiž si děti 11. března v divadelním sále rovněž zatančí a nebude chybět ani společné focení.

Hudba několika směrů

Hudební program zahájí 6. března na Malé scéně DKO česká alternativní hudební skupina Jablkoň a ke konci měsíce na stejném místě vystoupí multiinstrumentalista, skladatel a textař Jan Spálený. Pro poněkud početnější publikum zahrají v divadelním sále DKO Kollárovci, kteří svou tvorbu směřují k folklóru východního Slovenska. Hudební nabídku uzavře operní pěvkyně Eva Urbanová s Moravským klavírním triem, která v Jihlavě vystoupí 18. března.

Na sobotu 24. března bude v budově Domu kultury připraven již tradiční Festival vína s nabídkou degustací a prodeje okořeněnou o cimbálovou muziku.

Ilustrační foto.
Úspěšný student Matěj Ságl z Kamenice dostal ocenění