Zítra zahraje v polenské bazilice Nanebevzetí Panny Marie. Začátek je v 18 hodin. Dalším vánočním koncertem bude vystoupení v Domě kultury v Jihlavě, a to v neděli 11. prosince od sedmi hodin večer.

„Spolu s pozvanými sólisty se v Polné představí i polenská rodačka Eliška Kotrbová ve dvou sólových skladbách pro violoncello, ale také její maminka Petra Kotrbová. Ta vystoupí s Komorním smyčcovým orchestrem Základní umělecké školy v Polné, který vede. Dalším sólistou s vazbou na Polnou je mladý trumpetista Marek Kliment, student brněnské konzervatoře. Program koncertu je laděn tak, aby souzněl s nádherným prostorem polenské památky," sdělil manažer filharmonie Vladimír Holeš.

Další vánoční koncert má filharmonie v plánu v neděli 11. prosince v Jihlavě. „Koncert bude ve znamení přicházejících svátků a již tradičně jej namícháme z hudby klasické a z vánočních písní a koled. Jako sólisté vystoupí sopranistka Jana Borková, která letos v květnu zazářila ve Verdiho La traviatě na hudebním festivale v Japonsku, violoncellistka Eliška Kotrbová a trumpetista Marek Kliment," přiblížil Holeš. Na jihlavském koncertě filharmoniků se představí také žáci Základní umělecké školy v Humpolci, kteří zazpívají koledy.

Na 22. ledna 2017 filharmonie chystá už tradiční novoroční galakoncert.

ZUZANA MUSILOVÁ