Návštěvníci divadelního klubu uslyší písně latinsko-americké a hispánské kultury, které jsou okořeněné o pop a jazz. Čistě autorský repertoár skládá pro skupinu kytarista a kapelník Tomislav Zvardoň.

„Při psaní hudby mám rád, když se můžu nechat inspirovat různými hudební žánry a míchat je různě dohromady. Od jazzu, který mi dává svobodu, přes rytmicky zajímavou latinskoamerickou a africkou hudbu až po flamenco. Je pro mne vždy určitá výzva vše zabalit do písničkové formy s dostatečně velkým prostorem pro improvizaci, která je nedílnou součástí každého koncertu,“ přiblížil čtenářům vymýšlení nových skladeb Tomislav Zvardoň.

V září minulého roku skupině vyšlo již třetí řadové album nesoucí název Garden of Me. Oproti předchozí tvorbě je album ještě více žánrově uvolněnější, posluchači zde uslyší tóny z jazzu, popu, flamenca i africké hudby. „Přál jsem si, aby nové album bylo hodně akustické, syrové, pravdivé, bez zbytečného přikrášlování, samplů a elektroniky. Je na něm slyšet velké ovlivnění flamencem, které je pro mne právě synonymem syrovosti, opravdivosti, exprese a vyjádření vnitřních pocitů či světů,“ doplnil kapelník a autor Tomislav Zvardoň.

Duende je na hudební scéně již od roku 2007, minulý rok tak členové kapely oslavili deset let koncertování. V současné době objíždějí kluby a festivaly nejen po České republice. V divadelním klubu Horáckého divadla Jihlava vystoupí v pondělí 15. ledna od půl osmé večer. Vstupenky jsou v prodeji za 150 korun.

Poutní kostel Nejsvětější Trojice na Křemešníku.
Nová kniha mapuje památky na Vysočině