Písničkář Karel Plíhal vystoupí ve čtrtek v rámci svého podzimního turné v Jihlavě. Koncert v Divadle Na Kopečku začíná v 19 hodin.

Mládeži do 12 let je akce nepřístupná. Důvod? „Myslím, že menší děti tento program až tak nebaví. Nudí se a ruší, je to zbytečné…," vysvětlil v jednom z rozhovorů Karel Plíhal.

Písničkář představí jihlavskému publiku novinky ze svého alba Vzduchoprázdniny, které se na pultech objevilo v září. Album obsahuje 22 nahrávek, včetně dvou básní. Vstupenky stojí v předprodeji 230 korun, na místě o dvacet víc. Předprodej je v jihlavském Ráji spánku a trafice Jiří Kostka v Brněnské ulici.

Koncertní turné je už v plném proudu. Jihlava je už jeho několikátou zastávkou. Letos na podzim jich písničkář absolvoval, nebo ještě absolvuje celkem 33, na jaře roku 2013 pak dalších 30. V nejbližší době se na něj mohou těšit jeho fanoušci například v Ostravě, Praze či Liberci.

Karel Plíhal patří mezi domácí hudební stálice. Kytarista, zpěvák, skladatel, textař, hudební režisér a aranžér se na naší hudební scéně pohybuje už řadu let.

Na kytaru hraje od 15 let. Nejprve hrál v olomouckých undergroundových country-swingových kapelách Hučka, Falešní hráči a Plíharmonyje. První sólové vystoupení měl v roce 1983. Mezi lety 1985 až 1993 spolupracoval s Emilem Pospíšilem a v letech 1995-1999 ho doprovázel Petr Freund. Karel Plíhal je čtyřnásobný držitel ceny soutěžního hudebního festivalu Porta. Složil hudbu k řadě inscenací Moravského divadla Olomouc, zhudebnil některé Kainarovy básně, režíroval nahrávání alb např. Jarka Nohavici, Petra Fialy, bratří Ebenů či Bokomary.

LENKA POSPÍŠILOVÁ