Ti navíc potleskem vybrali dokonce jméno pro nově narozenou slečnu osla andaluského. „Jedinou podmínkou bylo, že jméno musí začínat na hlásku H. Zájemci mohli dávat návrhy jmen v průběhu týdne i prostřednictvím sociální sítě," sdělil k tomu za pořadatele Jiří Kovář.

Největší aplaus nakonec sklidilo jméno Hortenzie. 
Na největší oslí farmě ve střední Evropě očekávají navíc v brzké době narození sedmi dalších oslíků. Na světě žije odhadem jen okolo 120 kusů čisté rasy andaluského osla.

CELÉ RODINY

Návštěvníci si akci v hospodářském dvoře pochvalovali. Například Martin Novotný dorazil na farmu do Bohuslavic s kompletní pětičlennou rodinou z krajské metropole Vysočiny.

„Synovi Martinovi se nejvíce líbilo v policejním passatu, Románek si vyzkoušel kurz první pomoci, protože už je přece jen starší, a Nikolka, náš rodinný benjamínek, si zase vybrala kreslení," povídá otec rodiny. Jeho manželce se zase nejvíce líbila ukázka správného hašení rozpáleného kastrolu v kuchyni. To se může v budoucnu hodit.

„Pro mě bylo největším zážitkem, když jsem viděl ukázku zásahu policejního komanda. To bylo něco," rozplýval se pětačtyřicetiletý Jihlavan. Celé odpoledne doprovodilo příjemné a slunečné počasí, takže mnozí proto vyrazili i na obhlídku zvířectva v hospodářském dvoře.

VE HŘE BYLA HERMIONA

„Fandili jsme, aby oslí slečna dostala jméno Hermiona (postava z Harryho Pottera), ale jinak se nám v Bohuslavicích moc líbilo. Sice jsme tu poprvé, ovšem o prázdninách ještě určitě dorazíme znovu. Je tu krásná okolní příroda. Dobře tu vaří, vezmeme kola a uděláme si takovou sportovně-relaxační dovolenou," doplňuje Marika Nováková z Kynšperka, kterou na den dětí do Bohuslavic vzali známí, u kterých byla o víkendu na návštěvě.