Devětapadesátý ročník divadelního maratonu začal v pátek 18. března a vyvrcholí o nadcházejícím víkendu. „Návštěvnost je velmi hezká. Na žádné přestavení nepřišlo méně než sto lidí, bývá to kolem sto dvaceti a více. Dětské představení bylo vyprodané. Na pátek večer už máme také téměř vyprodáno. Bude lepší zavolat a zeptat se. Odpoledne ale tolik lidí nechodí, tam není rezervace nutná,“ sdělila ve čtvrtek 24. března odpoledne Romana Šťastná z třešťského odboru kultury.

Ke komůrce strážce města pod bání severní věže kostela sv. Jakuba vede 174 schodů.
Troubil, vítal hosty. Věžník měl v Jihlavě práce nad hlavu, chtěl zvýšit plat

Diváci mohou v pátek odpoledne přijít na divadelní hru Oskar, večer je pak na programu další komedie a to Proč muži neposlouchají a ženy neumějí číst v mapách. Vstupné je v obou případech pár desetikorun, na místě je však možné také přispět do pokladničky pro jihlavskou charitu. O výsledku sbírky na podporu Ukrajiny dá radnice po spočítání vědět.

Celá divadelní přehlídka čítající patnáct inscenací od komedií přes drama až po muzikál skončí Závěrečným večerem v sobotu. „Závěrečný večer se mi strašně líbí, ale je hlavně pro ty, kteří alespoň jedno představení viděli. Je to ve slavnostním duchu a poté hraje kapela. Do jedné, půl druhé ráno bude opravdu živo,“ přiblížila s úsměvem Romana Šťastná, jak Třešťské divadelní jaro skončí.