I když je výstava otevřená teprve pár dní, je o ni veliký zájem. „Zatím chodí převážně rodiny s dětmi. Výstava je velice baví. Už se začaly ale přihlašovat i školy," uvedla jedna z pracovnic turistického informačního centra.

Výstavu si užijí jak děti, tak jejich rodiče, kteří si mohou s legendární postavičkou zavzpomínat na svá dětská léta. Výstava je plná her, skládanek a různých úkolů. Návštěvníci se na ní seznámí i s řadou zajímavostí o Zdeňku Milerovi, autorovi Krtečka.

Děti pracují s katalogem, do kterého si za splněný úkol dávají razítka. Výstavou je provází průvodce, který jim připomene osobnost a dílo známého českého malíře a ilustrátora. Kluci a holky si mohou složit rozbitou Krtkovu raketu, která se podívala i do vesmíru. Mohou závodit, poskládat z dřevěných panelů příběh Krtek a kalhotky, hledat rozdíly v ilustracích, hrát piškvorky nebo skládat puzzle.

Za vstupenky na výstavu zaplatí předškoláci dvacet korun. O deset korun více pak školáci, studenti, ZTP a důchodci. Čtyřicet korun bude zhlédnutí výstavy stát dospělé. Výstava potrvá až do 2. září. Brána Matky Boží ve Věžní ulici v Jihlavě je otevřená denně. Od pondělí do pátku od 8. 30 do 17 hodin. O víkendech a svátcích je pak výstavní prostor přístupný v čase od 10 do 13 a od 14 do 18 hodin. Výstavu pořádá Centrum pro rodinu a sociální péči Ostrava – Klub ÁMOS ve spolupráci se statutárním městem Jihlava.

LENKA POSPÍŠILOVÁ