Jan Spálený Trio je komornější verze známějšího uskupení ASPM (Amatérské sdružení profesionálních muzikantů). Nezaměnitelný a jedinečný Jan Spálený, český multiinstrumentalista, skladatel a zároveň textař, vystoupí společně s Filipem Spáleným a Michalem Gerou.

„ASPM je nejlepší kapela mého života. ASPM dospělo, je spolehlivé a proměnlivé, jako vzácný prsten na ruce vědoucí, neokázalé ženy. Nemám důvod ani potřebu na půdorysu ASPM cokoliv měnit. Cítím však nutkání zahrát si vedle ASPM některé písničky jenom v triu, komorně, navázat na folkbluesové začátky raných osmdesátých let," vysvětlil Jan Spálený.

Uslyšíte písně potemnělých příběhů zarámované zvláštní pozitivní lyrikou a hudbu, kterou u nás lze jen velmi těžko s čímkoliv srovnávat. ASPM sice zůstává pro Jana Spáleného vlajkovou lodí koncertní činnosti, vedle ASPM ale vyráží na turné právě v komorním Triu. Hrát budou v malých prostorách, které budou komornímu projektu slušet.

V DKO začíná koncert v úterý 11. února od půl osmé večer. Vstupenky jsou v předprodeji do úterý za 130, na místě budou k zakoupení za 150 korun.

LUCIE ŽÁČKOVÁ