Počasí je ideální, všichni jsou připravení a poslouchají pokyny režiséra a kameramana Tomáše Drdáckého. Celá situace vypadá opravdově. Jedno z projíždějících aut totiž zastavuje a řidič se ptá, zda není třeba s něčím pomoct. „Můžete klidně jet dál, vše je v pořádku, jde jen o natáčení,“ uklidňuje muže za volantem Jiří Pařil. Scéna nehody s profesionálními hasiči z Telče je nejobtížnější částí celého natáčení, ale vše jde velmi dobře.

Točí se záběr po záběru. Rychlá jízda, mobil v ruce, zásah hasičů, telefonát, šokovaný mladý muž, sdělení zdrcující zprávy. Nechybí ani pohled z dronu na celou nehodu a příjezd hasičů. Malou roličku v příběhu má i Pařilův kolega Jan Havlík, který dostává za úkol oznámit, že je po všem. „Netvař se tak vesele, když oznamuješ takovou tragédii. No vidíš, tohle už bylo mnohem lepší, jde ti to samo. Ty bys pomalu mohl vyměnit profesi a dát se na herectví,“ chválí kolegu Jiří Pařil i další hasiči z telčské stanice, kterým se z placu do práce moc nechce.

Zpívající hasič Jiří Pařil.
Zpívající hasič bude natáčet klip k nové písničce

Řeší se ještě poslední záběry a technika začne stávkovat. Přesouváme se do Telče, kde se naštěstí problém podaří velmi rychle vyřešit. Poté, co se natáčení muselo dvakrát odložit kvůli počasí, by to byla vyloženě smůla. Pokračuje se na Belpské lávce, kde se podle scénáře videoklipu prochází mladý pár Adéla a Daniel a nešetří zamilovanými gesty. Na lávku se přihrne zájezd asijských turistů a fotí si pohled na centrum města, a jak to tak bývá, pohádkovou Telčí se kochají několik minut. Po jejich odchodu už se podaří scénu plnou lásky a něhy dotočit. V záběrech se objevuje i několik Telčanů, kteří tudy zrovna procházeli. „Nakonec to vychází všechno dobře. Hlavně jsem rád za to dnešní počasí. Už dvakrát jsme totiž museli kvůli počasí natáčení odložit,“ hlásí spokojeně Jiří Pařil.

Zdroj: Youtube

Dalším místem, které si kameraman vybral, je věž u zámku. Adéla a Daniel opět září štěstím a zamilovaností, telčské centrum a mladý pár snímá z výšky také dron. Já už se loučím s celým týmem a odjíždím. Kameramanovi, hercům a ostatním, ale ještě práce neskončila, musí se totiž natočit scény v zámeckém parku, na náměstí a na závěr hádka v obýváku.

K napsání písně Jiřího Pařila inspirovala skutečná nehoda, u které zasahoval. Videoklip je pojatý ve stylu známé kampaně Nemyslíš, zaplatíš. Kdy bude hotový a lidé ho uvidí, to se ještě přesně neví.