Bratři Ebenové na české hudební scéně začali vystupovat již před třiceti čtyřmi roky, kdy zároveň vydali první album Malé písně do tmy. Původně kapela působila jako bratrské trio – Marek, Kryštof a David Eben, později se k nim přidala rytmika ze skupiny ETC Vladimíra Mišíka, která s nimi hraje dodnes.

Na jihlavském koncertu vystoupí s průřezem tvorbou od nejstaršího alba až po to nejnovější z roku 2014. DIOD navštíví vůbec poprvé. „Vypadá to, že máme vyprodáno. V současnosti se žádnými vstupenkami nedisponujeme a samozřejmě se jako vždycky může stát, že někdo nepřijde, a pak by volné místo bylo. Pokud tedy budou, tak pouze na místě před začátkem koncertu,“ sdělil Přemysl Martinek z jihlavského DIODu.

Ilustrační foto.
Vysočinská ČSSD chce za předsedu generála v záloze

Většina vstupenek byla prodána ještě před Vánoci, kdy je mohli lidé zakoupit jako vánoční dárek. „Byli jsme velmi překvapeni, protože cena vstupného je vysoká. Vychází to z toho, že je kapacita omezená a náklady na zaplacení kapely jsou vysoké, takže jsme museli zvolit na DIOD trochu netradiční cenu čtyři sta korun,“ doplnil Přemysl Martinek.

Za nápadem přivést Ebeny do Jihlavy stojí pořadatel festivalu Prázdniny v Telči Milan Kolář. Ten vedení DIODu poskytl také potřebné kontakty.