Program vánoční akce začne v pátek 8. prosince ve dvě hodiny odpoledne prodejem vína na náměstí. Od tří hodin pak začnou vystoupení na pódiu, mezi kterými nebude chybět Dětský sbor Brno, ShoBullBand i Ingflagranti s Danielem Hůlkou.

Letos výtěžek z akce pomůže jihlavské nemocnici. „Celý výtěžek poputuje na podporu Nemocnice Jihlava, kde bude podpořeno dětské oddělení, dětská JIP a infekční oddělení. Minulý rok jsme darovali 210 tisíc korun,“ řekl mluvčí podniku Mojmír Kolář.

Doprovodný program nabídne prodejní stánky, středověkou hudbu i vánoční workshopy. „Na náměstí bude také Bosch kamion s programem pro děti, kde jsou Mikuláš a nějaké hry. Předvedeme nějaká vánoční řemesla, což bude například vázání adventních věnců. Na místě bude zdarma ochutnávka vánočních specialit jako jsou trdelník, štrůdl a k dispozici bude i jmelí,“ přiblížil doprovodný program Mojmír Kolář.

S úderem šesté hodiny večer na pódium zavítá česká zpěvačka, hudební skladatelka, textařka a moderátorka Marie Rottrová. Letos se místo projekce na kostel svatého Ignáce z Loyoly konat nebude. Místo toho na závěr Bosch Svařáku, přibližně ve čtvrt na osm, pořadatelé připravují velký ohňostroj.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí v Jihlavě.
OBRAZEM: Jihlavské náměstí zdobí vánoční strom s novými ozdobami