„Je to komedie o životě, jakkoli hlavnímu hrdinovi jeho život právě protekl mezi prsty. Slavný spisovatel Josef Jankulovski opustil tento svět nečekaně a s poměrně starosvětským přáním: chtěl by po své partnerce, aby uspořádala soukromou smuteční slavnost na jeho počest. V obývacím pokoji se proto u vystaveného Mistra schází šest žen různého věku, postavení i světonázoru,“ popsala Jarmila Hlávková z DKO. Uvidíte například Jiřího Bartošku, Janu Janěkovou ml., Ninu Divíškovou a další.

Neděle 20. leda patří tradičnímu novoročnímu koncertu Filharmonie G. Mahlera, tentokrát se odehraje ve vídeňském stylu. Těšit se můžete na nejslavnější valčíky a polky Johanna Strausse ml. a jeho současníků a další krásné melodie z oper, operet a filmů. Ve středu 23. ledna bude na programu Sjezd neboli Kabaret Divadla VOKO a jejich hostů.

„Na vědomí se dává, že satirický výroční sjezd naší strany se blíží mílovými kroky. Řešíme vaše problémy za vás. Uprchlíci, zlá EU či odporný Bakala. To všechno je na programu řešení. Přihrávají skupiny Kryštof a Ortel či zpěvačka Olivie Žižková. Tohle si nemůžete nechat ujít,“ zvou členové divadla na svůj Kabaret.

Jan Bukvaje se kolem betlémů točí od dětství, svůj vlastní betlém má přes padesát let.
OBRAZEM: Betlémy Jana Bukvaje z Třeště provázejí po celý život

Na své si přijdou také ti, co rádi poznávají nová místa a krajiny. Se sedmi divy Islandu je v úterý 27. ledna seznámí známý cestovatel Jiří Kolbaba. O den později pobaví známá komedie Světáci, kterou do Jihlavy přiveze Divadelní společnost Háta. Přestavení je již vyprodáno. Prostor bude i pro koncert populární hudby.

Poslední lednový den bude koncertem slavit své 75. narozeniny Petr Spálený. „Charismatický zpěvák Petr Spálený slaví nejen 50 let působení na hudební scéně, ale v roce 2019 rovněž oslaví významné životní jubileum. Při této velkolepé události nemůže chybět ani Petrova životní partnerka a známá zpěvačka Miluška Voborníková,“ doplnila Hlávková.

Ilustrační foto.
Sýpka v Kamenici se letos dočká zásadní rekonstrukce