V sobotu v 10 hodin ráno projde tradiční Průvod tří králů na koních Náměští nad Oslavou, bude směřovat k živému betlému na farním dvoře, kde na všechny, kteří se k průvodu přidají, bude čekat svařené víno a společné zpívání koled. V neděli koledníky přivítá paluba lodi Horácko, která z Kramolína vyrazí na svoji Tříkrálovou plavbu hodinu po poledni. Veškerý výtěžek z prodeje lodních lístků bude taktéž věnován do Tříkrálové sbírky. Kašpar, Melichar a Baltazar zavítají v sobotu dopoledne do Humpolce. Úderem deváté hodiny vyjedou na koních z Horního náměstí. Jejich cesta povede až do betléma, kde předají dary Ježíškovi. „V Přibyslavi v kostele Narození sv. Jana Křtitele se v sobotu v 18 hodin koná Tříkrálový koncert, na kterém zazní vánoční skladby," prozradila Jana Dománková, koordinátorka Tříkrálové sbírky z havlíčkobrodské Okresní charity. Další akcí je putovní představení Čtvrtý z mudrců, které se koná ve Vepřové. Uprostřed obce vystoupí v rolích betlémského příběhu farníci z Vepřové a okolí. Začátek je ve 14 hodin.

Tříkrálovou sbírku na Žďársku už posedmé zakončí Tříkrálový koncert. Uskuteční se v neděli od 17 hodin v kostele sv. Kunhuty v Novém Městě na Moravě. Ve velkobítešském kostele sv. Jana Křtitele vystoupí po 17. hodině brněnský sbor Gaudeamus, a to v neděli 6. ledna. „Výtěžek bude určen na postavení varhan v kostele ve Březí," dodal Ladislav Koubek, bítešský radní pro kulturu.

V Jihlavě se bude nalévat tříkrálový svařák v pondělí od 14 do 17 hodin na Masarykově náměstí. O den později zazní od 17 hodin Tříkrálový koncert základní umělecké školy v kostele sv. Jakuba.