V pódiovém finále s názvem Hra o liščí ohon se utká pět tříčlenných družstev studentů, která se nejlépe umístila 
v korespondenčním kole.

Hned dva týmy jsou 
z pražského Gymnázia 
Na Pražačce, další ze Střední průmyslové školy v Brně 
v Sokolské ulici, Gymnázia Chomutov a Gymnázia Lovosice.

ZNALOSTI ENERGETIKY

V komponovaném soutěžním programu si finalisté pod dohledem odborné poroty ověří, jaké mají vědomosti z fyziky a dalších oborů, které s energetikou souvisejí. Otestují si také svoji fyzickou kondici 
a psychickou odolnost. Moderovat bude televizní moderátorka Nikol Birklenová, o hudební vstupy se postará česká Vanessa Mae, houslová virtuoska Ilona Stryová.

V hledišti zasednou žáci 
a studenti některých jihlavských škol a Střední průmyslové školy Třebíč. V průběhu programu si ověří vlastní znalosti z oblasti energetiky v divácké soutěži o ceny. Vstup je volný i pro případné další zájemce, jež pořadatelé zvou. Program začíná v deset hodin dopoledne a končí v pravé poledne.

Hra o liščí ohon aneb 
Co víš o energetice je pravidelným pololetním vyvrcholením projektu besed Energie – budoucnost lidstva, který patří ke vzdělávacímu programu ČEZ a je určen žákům a studentům základních a středních škol. Korespondenčního kola se zúčastnilo 375 žáků a studentů. Slavnostní finále se vrací do Jihlavy po třech letech. V roce 2013 vyhráli pomyslný liščí ohon gymnazisté z Tachova.