Koná se tam totiž další z cyklu koncertů Ozvěny Folkaliště. Tentokrát pořadatelé pozvali kapelu Poutníci, která do Kališť dorazí se svým pořadem Poutníci slaví 45 let.

Svůj první koncert Poutníci odehráli v roce 1970 v Country klubu v brněnských Maloměřicích. Hned od počátku se jejich koncerty setkávaly s velkým ohlasem a v krátké době se kapela zařadila mezi brněnské a krajské špičky tohoto žánru.

Velkým přínosem byl pro kapelu příchod kytaristy a zpěváka Zdeňka Kaliny, banjisty, skladatele a zpěváka Roberta Křesťana a mandolinisty Pavla Petržely. V tomto obsazení pak v letech 1981 až 1983 Poutníci získali vítězství na festivalu Porta.

V roce 1987 spatřila světlo světa jejich první deska a další alba na sebe nenechala dlouho čekat. Kapela byla dokonce dvakrát oceněna za nejlepší neamerické CD roku. Postupem času se sice obsazení měnilo, ale rozhodně zůstala profesionalita, chuť hrát a přinášet radost svým fanouškům.

Koncert v Kalištích začíná v 18 hodin a posluchači se mohou těšit na největší pecky z poutníkovské tvorby, jako jsou Hotel Hillary, Podobenství o náramcích, nebo Panenka.

Do konce roku budou v Kalištích k vidění ještě Honza Brož a Devítka a skupina Nezmaři.