Ve čtvrtek tak bude znít zahradou v sousedství pivovaru hutný rock i hudba se skotskou či irskou inspirací, neboť gaelic rockově zaměření Claymore mají v sestavě hned dva hráče na dudy.

„Nikdo tady nehraje tak jako my, z hlediska zvuku jsme naprosto ojedinělí. Navíc oba naši dudáci studovali ve Skotsku. Myslím, že se návštěvníci mají nač těšit," řekl Miroslav Peser, který hraje v Claymore na bicí. „V Jihlavě budeme hrát poprvé, ale chceme do tohoto města v budoucnu jezdit častěji," dodal.

Lady Kate vznikly v roce 2007, od roku následujícího sází na vlastní tvorbu.

Kvartetu je vlastní operní pojetí zpěvu Jany Monette, nástroje mají na povel Ondřej „Plešoun" Němec (bicí), Milan Dufek (kytara) a Standa Habich (baskytara). „Kapela Lady Kate u nás v pivovaru už v minulosti hrála, věřím, že zase přiláká spoustu posluchačů," poznamenala Eva Vařejčková, organizátorka programu .

Skupina Claymore, jejíž členové jsou ze Štětí, Roudnice nad Labem a Prahy, má ve svém životopise napsaný zrod na začátku roku 2011, kdy vznikla po rozchodu členů kapely Navostro. Tvoří ji Honza Růžek (zpěv), Mirek „Šklíba" Peser (bicí), Petr „Cukr" Novák (kytara), Jarda „Máťa" Matuška (basa), Jirka „Pusa" Panchartek (klávesy, housle), Michal Straka a Jakub Kocián (oba dudy).

Ve čtvrtek 23. srpna se začíná opět v osmnáct hodin – jako první vystoupí Lady Kate. Vstupné bude znovu čtyřicet korun.

Letošní kulturní léto v Pivovarské restauraci vyvrcholí o týden později. Závěrečný prázdninový týden slibuje dvě tečky za létem. Ve čtvrtek zahraje China Blue a v pátek Lešek Semelka, S. L. S., Noise a  Starej Pejr.