V sobotu můžete od dopoledních do večerních hodin zdarma navštívit Městskou galerii Hasičský dům, kostel Jména Ježíš, kostel svatého Jakuba, kostel a věž svatého Ducha , Univerzitní centrum Telč, podzemí, Muzeum techniky, Telčský dům, expozici železnice na vlakovém nádraží, rozhlednu na Oslednicích.

Připravený je také doprovodný program. V 10.30 hodin začíná v Univerzitním centru koncert pěveckého sboru Grappolo. Od 11 hodin se v Městské galerii Hasičský dům hraje pohádka pro děti Tři prasátka.

Demolice bývalého hotelu.
OBRAZEM: Na nový obchod si lidé z Telče ještě počkají

„V kostele svatého Ducha od půl druhé odpoledne zazní koncert staré hudby v podání Miroslava Zadiny, následovat bude přednášky docentky Evy Melmukové s názvem První pokus o demokratický stát ve střední Evropě a jeho podněty pro současnost. Další koncert si lidé užijí v kostele svatého Jakuba, kde vystoupí pěvecký sbor Smetana Telč a Festivia Chorus,“ řekla Věra Peichlová z telčské radnice.

Součástí akce je již tradičně charitativní cyklojízda Na kole dětem Vysočinou s Josefem Zimovčákem. Start pelotonu v 10 hodin z náměstí Zachariáše z Hradce. Dojezd pelotonu zpět na náměstí se očekává asi v 16.30 hodin. Trasa v délce 77 kilometrů vede přes Třešť do Jihlavy a přes Batelov a Řásnou zpět do Telče. Více informací je na www.telc.eu.