První představení, komedii Hrobka s vyhlídkou, zahraje divadelní soubor Zmatkaři z Dobronína. Děj se odehrává v prostředí anglického, ponurého domu, dokonale izolovaného od vnějšího světa. Starý pan Tomb zemřel a zanechal po sobě sedm milionů liber. Vidina dědictví vztahy ještě vyhrocuje dění a vztahy v rodině, a navíc je každou chvíli někdo z pozůstalých zavražděn.

Druhý večer se představí soubor Tyl z Dačic. Ochotníci odehrají komedii 3+3=5. „Jedná se o hru proslulého komediografa Raye Cooneyho. Ten ve svých příbězích vytváří síť zápletek a patálií, která s nesmírně komickým účinkem oblétá kolem hlavního hrdiny a zároveň doslova stíhá divákovu bránici," uvedla Michaela Marešová z odboru kultury.

Divadelní maratón zakončí ve čtvrtek havlíčkobrodské Adivadlo. Do kulturního domu v Třešti přivezou klasiku Dalskabáty hříšná ves, aneb Zapomenutý čert. Veselá česká pohádka na námět Jana Drdy vypráví příběh zapomenutého čerta, který přestal strašit a podněcovat lidi k hříchu.

Začátky představení jsou stanoveny vždy na 19.30 a lístky se prodávají v třešťském informačním centru za osmdesát korun, permanentka na tři představení pak stojí 200 korun. Vstupenky je možné rezervovat online na www.vstupenky.trest.cz.

LUCIE ŽÁČKOVÁ