Na své si o víkendu přijdou ve vysočinské metropoli milovníci rapu, folku, ale i irské hudby. Hudební vystoupení bude možné navštívit po celý víkend na různých místech města.

Jednou z větších březnových akcí bude v sobotu večer v hudebním klubu Soul koncert rappera, který si říká Separ. Ten je jedním z nejvýraznějších slovenských rapperů nastupující generace. Jeho nesporné kvality dokazuje především sólo album Buldozer. „Teď plní kluby k prasknutí s nedávnou deskou Pirát. V Jihlavě zahraje vůbec poprvé, tak jestli vás baví kvalitní slovenský materiál, radíme nezmeškat," uvedla ke koncertu Andrea Warsztocká z klubu Soul.

V Radničním pivovaru v Jihlavě se v sobotu pro změnu rozloučí s týdnem svatého Patrika koncertem irské hudby. Tečka za zeleným irským týdnem bude v podání plzeňské kapely Poitín, která na české hudební scéně působí už od roku 1996. Její repertoár zahrnuje především irskou tradiční hudbu prezentovanou způsobem, jakým ji dnes provozují zejména mladé skupiny na Britských ostrovech, ale i na dalších místech Evropy nebo třeba v USA. Koncert začne ve 20 hodin.

Do jihlavského Chilli baru v sobotu zase mohou přijít na 20. hodinu ti, kteří by si chtěli poslechnout čtyři kapely, jež tam zahrají v rámci akce nazvané Fast grind fest 3.

Příznivci folku si nejspíš nenechají ujít nedělní koncert. Ten bude začínat v 19 hodin v Divadle Na Kopečku. Na programu je tam Druhá Tráva v čele se skladatelem, textařem, básníkem a zpěvákem, ale i hráčem na různé nástroje, Robertem Křesťanem.

Publikum, které dává přednost klasice, se nabízejí dva nedělní koncerty. Odpoledne od třetí hodiny je možné zajít na 15. hodinu do jihlavského chrámu svatého Jakuba na duchovní kantáty, které doprovodí křížovou cestu, zpívat bude Pěvecké sdružení Campanula Jihlava. V 19 hodin pak začne komorní koncert jihlavských filharmoniků, který se bude konat v Domě filharmonie hudby v jihlavské Kosmákově ulici.

LUCIE ŽÁČKOVÁ