Vokální skupina Voxtet si na svůj povánoční koncert v jihlavském DIODu pozvala kapelu, kterou spojilo setkání během Letní jazzové dílny Karla Velebného ve Frýdlantu. Hrají jazz okořeněný swingem, šansonem, muzikálem a dobrým hudebním humorem.

Veronika Szutkowská, Martin Mikeš, Petr Baueršíma, Martina Chloupková, Radek Růžička čili Voxtet zahrají dnes od 19 hodin poprvé společně s kapelou Two Towers HULU Jazz. Voxtet je jihlavská vokální skupina. V Jihlavě a jejím okolí jsou často k vidění a poslechu.

Voxtet působí na hudební scéně již 15 let. Kapelu založil v roce 1998 frontman Martin Mikeš. Původně měla devět členů, ale složení skupiny se měnilo v průběhu let až k současné pětici.

Two Towers HULU Jazz o sobě s nadsázkou říkají, že jsou mladí, krásní, inteligentní a kvalitní. Spojují talent s humorem a radostí z hudby. Pěstují prý takzvané jazztování neboli cestování za jazzem. „Hrajeme hlavně jazz a swing, okořeněný špetkou šansonu a muzikálu. Klasickým melodiím se snažíme vtisknout novou tvář. Rádi seznamujeme diváky s modernějšími písněmi mladých jazzových zpěvaček, jakými jsou například Sara Gazarek nebo Sophie Milman," představila tvorbu členka skupiny.

Lídryní kapely je zpěvačka Petra Chlebníčková, která disponuje mimořádně zralým a přesvědčivým projevem i plnou barvou hlasu. Svým zpěvem a hrou na trumpetu přispívá Jindřich Zíka. Radek Škeřík ovládá klavír, akordeon a melodicu, kontrabasu vévodí Jan Kodym a rytmus udržuje Marian Jungwirth. Divákům společně namíchají pozoruhodný hudební koktejl, který nenechá žádného posluchače chladným.

Koncert začíná dnes večer v DIODu a má omezenou kapacitu 150 míst. „Mezi svátky nebudeme mít otevřenou pokladnu na předprodej vstupenek, takže všechny lístky a rezervace bude výjimečně možné vyzvednout až před akcí. To platí také pro Voxtety," dodala Karolína Koubová z DIODu.

LUCIE ŽÁČKOVÁ