Fanoušci Ewy Farne se mají na co těšit. Mladá zpěvačka v dubnu vyrazí na samostatnou tour s názvem V akustickém směru a navštíví nejméně devět měst. Tím prvním bude Jihlava.

Držitelka šesti bronzových slavíků, Ceny Anděl, cen Eska Music Awards, MTV Awards, Viva Comet a jiných ocenění vyráží po úspěšném roce 2014 na její třetí samostatné tour po České republice.

V rámci nové tour navštíví Ewa Farna v pátek 3. dubna i krajské město Vysočiny. Následovat budou Tábor, Olomouc, Plzeň, ale třeba i Bratislava.

„Další koncertní místa jsou v tuto chvíli v jednání. Letošní rok bude pro Ewu, kapelu a management náročný. Na podzim totiž plánujeme pokračování tour v Polsku," potvrdil zpěvaččin manažer Michal Wronka.

Farna stihla ještě před koncem roku dokončit svou čtvrtou českou desku s názvem Leporelo. Po úspěšném stejnojmenném hitu vyšel v prosinci také nový singl Z nálezů a krás. K němu se letos fanoušci mohou těšit na nový videoklip.

„S kapelou se strašně moc těšíme, protože naše písně budou oblečeny v akustickém až jazzovém hábitu a myslím, že by to mohlo zaujmout i posluchače, které normálně moje hudba až tak neoslovuje. Zahrajeme starší singly jako Měls mě vůbec rád, Ticho, Toužím, Boží mlejny melou, ale také novinky jako Leporelo, prostě i repertoár z nové desky," řekla zpěvačka, která pro fanoušky připravila i řadu jiných překvapení. „Obnovujeme obchůdek, který s námi konečně zase vyráží na cesty. Takže si fanoušci před koncertem budou moci pořídit třeba triko, tašku, mikinu s logem Leporela, čepici s mým podpisem nebo jakékoli CD z mé diskografie. Bavilo mě navrhovat a vymýšlet, tak snad se to setká s pozitivní odezvou," dodala Farna.

Jako předkapelu na turné pozvala duo eFeM, které zároveň stojí za autorstvím několika písní z nové desky včetně známého Leporela.

Jde o autorskou dvojici Filip Sázavský a Martin Chobot. Na sklonku roku oznámili vydání debutového alba Kolem nás. A ač to na první poslech nemusí znít, jejich hudba vychází z folku a klasické písničkářské tvorby. Veškerá práce je původní a přenáší osobní příběhy a emoce.

Jihlavský akustický koncert začíná ve společenském sále Dělnického domu v pátek v 19 hodin.

Vstupenky v ceně 229 korun jsou k zakoupení přes portál Ticketstream.cz.

LUCIE ŽÁČKOVÁ