Předchozí
1 z 6
Další

Máme léto a mě zmrzlina intenzivně provází už sedmým rokem, zvláště v období léta. Pod značkou FARMÁŘKA jsme začali dělat sorbety, zmrzliny z čerstvého ovoce a nově v Komenského ulici máme od letošního roku zmrzlinárnu SNOVÁ. Zde vyrábíme i smetanové zmrzliny na novém italském stroji na výrobu fresh zmrzliny. Člověk má radost, když lidem chutná a vrací se.

FOTO 1. Foto: Deník/Martin SingrZdroj: Deník / Martin Singr

Mým dlouhodobým a životním koníčkem je cestování a poznávání nového. S příchodem dětí a rodiny jsou cesty na kratší vzdálenost i na kratší čas, ale ještě před deseti lety jsem cestoval poměrně dost po světě a trávil čas v zahraničí. Poznávání jiných kultur a různých typů prací, to jsou dobré životní zkušenosti, na kterých se dá stavět. Třeba v Gunung Kawah Ijenu, což je východní Jáva, jsem si vyzkoušel, jak těžkou práci zakoušejí místní při těžbě síry.

FOTO 2. Foto: archiv Víta ObrdlíkaZdroj: Deník / Martin Singr

Než jsem se oženil, tak jsem se svojí budoucí ženou vycestoval do Indonésie, kde jsme strávili šest týdnů a navštívili mimo jiné ostrov Flores, což je křesťanský ostrov uprostřed muslimské Indonésie, kousek od velmi známého Bali. Je to ještě civilizací a turisty nedotčený kout světa a tam se mi líbilo hodně. Velice hornatý ostrov pokrytý pralesy, těžko přístupný, jsou tam úzké cestičky, průměrná cestovní rychlost autem pětadvacet kilometrů, velké převýšení, moře, hory, sopky – u jedné z nich, ještě aktivní Mount Kelimutu, jsem na fotce.

FOTO 3. Foto: archiv Víta ObrdlíkaZdroj: Deník / Martin Singr

Žiji poměrně spokojený život, který s sebou přináší i nějaký ten adrenalin, ale to k tomu patří. Mám dvě zdravé, šikovné děti, desetiletou Anežku a osmiletého Adama. Byl bych samozřejmě rád, aby společně trávený čas s rodinou byl co možná nejdelší, což ale po většinu roku není úplně možné. Hlavně v létě musím rodinu trochu šidit, ale výlet do Jizerských hor jsme si užili.

FOTO 4. Foto: archiv Víta ObrdlíkaZdroj: Deník / Martin Singr

Každý z nás by si měl všímat věcí kolem sebe a měl by se snažit přispět k tomu, aby prostředí, ve kterém žijeme, formoval, nikoliv deformoval (smích) a spoluvytvářel. Když jsem se vrátil na Vysočinu z Hradce Králové, začal jsem v Telči organizovat farmářské trhy, první byly v roce 2011. Jsem strašně rád, že se tam podařilo tradici udržet dodnes, organizaci po mě převzal místní pekař, pan Marek.

FOTO 5. Foto: archiv Víta ObrdlíkaZdroj: Deník / Martin Singr

Po odstěhování z Telče pokračoval v organizaci veřejných, do jisté míry kulturních akcí i tady v Jihlavě a šest let jsem tady organizoval jihlavský masopust. Byla to u veřejnosti oblíbená akce.

FOTO 6. Foto: archiv Víta ObrdlíkaZdroj: Deník / Martin Singr