deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Michal Šupálek

šéfredaktor

Deník / Michal Šupálek

S nadsázkou říkám, že jsem takový bloudící Jihomoravan. Dětství jsem prožil ve vinorodých Velkých Pavlovicích, za studií jsem bydlel v Brně, které jsem si zamiloval, abych se později se s manželkou a dvěma dětmi usadil v rovinaté Břeclavi. Velmi rád mám ale paradoxně hory, takže mému srdci je blízká i Vysočina.

Deník / Michal Šupálek

S Deníkem jsem spojil svůj profesní život, pracuji v něm od doby jeho vzniku, tedy čtrnáct let. Začínal jsem jako redaktor a postupně prošel pozicemi lokálního šéfredaktora, editora a vedoucího týdeníkového centra. Nyní se snažím posouvat Deník tím správným směrem jako regionální šéfredaktor pro Jihomoravský kraj a Vysočinu.

Deník / Michal Šupálek

Za léta působení v novinách jsem toho zažil opravdu hodně: dvojí povodně na Moravě, několik návštěv prezidentů, rozhovorů s premiéry, demonstrací, ale také třeba autosalon ve Frankfurtu nebo reportáž z nudapláže. Rád vzpomínám i na exkluzivní setkání s lichtenštejnským knížetem Hansem Adamem I. v Mikulově.

Deník / Michal Šupálek

Vzhledem k tomu, že jsem kromě žurnalistiky (a elektrotechniky) studoval i politologii, vždy jsem rád zpracovával politické kauzy i všechno kolem voleb. Zajímá mě ale také dění v ekonomice a jako správného Jihomoravana rovněž vinařská témata. A zejména v posledních letech mě baví psát glosy a komentáře.

Deník / Michal Šupálek

Nejvíce volného času trávím s rodinou. Hlavu si asi nejlépe vyčistím při hraní tenisu, v zimě na lyžích, nebo se syny na fotbale. Relaxem je pro mě ale také práce v rodinném meruňkovém sadě. Rád si poslechnu zajímavou hudbu a občas ochutnám dobré víno. Mým koníčkem je poznávání ostrovů a plavba po moři.

< Předchozí
1 z 5
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Seznamte se s šéfredaktory Deníků jižní Moravy:

Prozkoumejte jiný region ČR: