Léto se kvapem blíží, teploty stoupají, člověk přemýšlí, jak se ochladit. A na Vysočině už jsou letos první obce, ve kterých si lidé bez dovolení nenapustí bazén nebo si nezalejí záhony. Omezení se dotklo už všech okresů v kraji.

Taková informace dokáže zchladit nejednoho majitele bazénu. Zvlášť pokud si ho pořídil v posledních dvou letech, kdy jen tak nemohl vycestovat do zahraničí k moři. A rozhodl se to vyřešit tím, že se bude brouzdat ve vodě u sebe na zahradě. A teď si tam ani nezalije kytky.

Sám se s podobnou studenou sprchou potkal. Žiju v obci, která pravidelně vydává upozornění, aby lidé vodou neplýtvali. Letos tomu nejspíš nebude jinak. Přesto je lepší je dodržovat a neobcházet je. Kromě plýtvání drahocenným zdrojem tím člověk škodí okolí i sobě. Kvůli chvilkové zábavě se pak může stát, že se životadárné tekutiny ani nenapijeme.

Při vymýšlení řešení se nejeden člověk zapotí. Jedním z nich mohou být vrty. K těm se některé obce uchylují. Pro začátek bude muset stačit, abychom se nechovali sobecky a vodu využívali s rozvahou.