Vozidlo z místa nehody ujelo, sedmnáctiletý mladík střet nepřežil.

Policisté se obracejí na veřejnost s naléhavou žádostí o pomoc při pátrání po neznámém vozidle, s největší pravděpodobností se jedná o dodávkové nebo nákladní vozidlo, které projíždělo v pátek večer kolem půl deváté po silnici II/602 ve směru od Jihlavy na Velké Meziříčí. Na bezplatné lince 158 přijímají všechna oznámení od řidičů i dalších osob, které se pohybovaly po této silnici v pátek 26. července v rozmezí od 20.30 do 20.45 hodin a předjížděli nebo míjeli u obce Vysoké Studnice cyklistu, který jel na jízdním kole ve směru od Jihlavy na Velké Meziříčí.

"Se žádostí o pomoc se na veřejnost obracíme z důvodu vyšetřování okolností tragické nehody, při níž zemřel sedmnáctiletý cyklista z Jihlavska. K objasnění  okolností nehody a zejména vypátrání zatím nezjištěného vozidla přivítáme jakékoliv svědectví od osob, které si na této trase mohli v danou dobu všimnout podezřelého vozidla, která mělo po kolizi s cyklistou poškozené pravé zpětné zrcátko," vysvětlila naléhavost žádosti krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté na místě zjistili, že cyklista jel  na jízdním kole po silnici od Jihlavy na Velké Meziříčí a u obce Vysoké Studnice o něho za jízdy zachytil neznámý řidič s nezjištěným vozidlem. Tento řidič jel ve stejném směru. Cyklista po střetu spadl do příkopu, kde ho nalezl náhodný svědek. Řidič nezjištěného vozidla, který cyklistu srazil, z místa nehody ujel. Při nehodě došlo k těžkému zranění cyklisty, kterému i přes okamžitou pomoc ze strany zasahujících záchranářů na místě podlehl.