Odpoledne policisté vyjížděli k nehodě osobního auta v Jihlavě. „V ulici Křižíkova řidič osobního vozidla zřejmě při neopatrném couvání dostal s vozidlem smyk a spadl s vozidlem do řeky," popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Vůz budou z řeky vyprošťovat.

Zraněním jedné osoby skončila ve středu ráno dopravní nehody na dálnici D1. Před devátou hodinou dopoledne vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí s cisternovou automobilovou stříkačkou a rychlým zásahovým automobilem k dopravní nehodě osobního vozidla na 127. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Pokládka asfaltu na křižovatce v Pelhřimově.
Opravy silnic: cestování z Pavlova do Telče bude letos komplikovanější

V době karambolu cestovali ve vozidle dva lidé. „Při nehodě se jedna osoba zranila a skončila v péči zdravotníků, kteří ji po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření sanitním vozem do nemocnice,“ informovala mluvčí hasičů Petra Musilová.

Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Příčinu, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody vyšetřují policisté.

Další osoba se zranila při dopravní nehodě dvou nákladních vozidel u Rácova na Jihlavsku. Po deváté hodině ranní vyjela na místo Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třešť. Komunikace je v místě neprůjezdná. „Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ doplnila Petra Musilová.

U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky s negativním výsledkem. Řidič druhého nákladního vozidla zraněn nebyl. Silnice je v místě po nehodě neprůjezdná.

Ilustrační fotografie.
Polák napadl muže na ubytovně v Jihlavě a dupal mu na hlavu. Hrozí mu až 12 let

„Od dnešního rána do půl třetí odpoledne jsme v našem kraji přijali oznámení o 26 dopravních nehodách, které se staly napříč krajem. Při  nehodách se tři osoby zranily," doplnila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Problémy se sjízdností nadále trvají v celém kraji. „Zejména ve stoupáních nemohou na kluzké vozovce vyjet kamiony, které pak brání v průjezdu ostatních vozidel," dodala Čírtková.

Sněžit bude i v dalších dnech

Sníh na Vysočině přibýval celé dopoledne. „Na meteorologické stanici v Jihlavě, Hruškových Dvorech, zatím za dnešní den od sedmi hodin do třinácti hodin nasněžilo devět centimetrů sněhu," sdělil dobrovolný pozorovatel počasí pro CHMU v Jihlavě Petr Jsnoušek. 

Sněhové vločky zasypávají Vysočinu. Vzbuzují spoustu emocí – radost z brzkého lyžování, sáňkování či bobování a také zlost kvůli neustálému vyhrnování a odklízení sněhu. „Zas nám padá práce z nebe,“ zamračil se Stanislav Krejčí z Nového Města na Moravě.

VIDEO: Sněžení na Vysočině

Sněhové nadílky neustále přibývá a jak to tak vypadá, ještě po nějaký čas přibývat bude. „Na stanici v Jihlavě, Hruškových Dvorech, zatím za dnešní den od sedmé do třinácté hodiny nasněžilo devět centimetrů sněhu,“ informoval dobrovolný pozorovatel počasí pro Český hydrometeorologický ústav Petr Janoušek.

Na noc hlásí meteorologové zataženo a na většině území Vysočiny sněžení. Ve čtvrtek zpočátku místy sněžení, během dne postupně srážky jen ojediněle a spíše až k večeru. A ojedinělé sněhové přeháňky mají přijít i v sobotu a v neděli.
Pozor by si na silnicích měli dávat řidiči. Zejména v noci a ráno se může místy tvořit náledí nebo zmrazky. A to jak ve čtvrtek, tak i v pátek.

Kamiony u Želetavy

Na silnicích všech tříd zůstává ležet mokrý sníh a způsobuje problémy se sjízdností. Ráno byly největší potíže na silnici I/38 u Želetavy, kde ve stoupání nemohly vyjet kamiony. „V současné době je silnice ošetřena a kamiony postupně z místa odjely," informovala Čírtková.

Řidiči by měli jezdit opatrně, protože sněžit by mělo po celý den.