Muž není mobilní, pohybuje se pouze na invalidním skútru červené barvy.

Policisté pátrají po muži z Jihlavy. Pohybuje se na skútru pro invalidy.Policisté pátrají po muži z Jihlavy. Pohybuje se na skútru pro invalidy.Zdroj: Se souhlasem Policie ČR

„Není v současné době v dobrém zdravotním stavu a nemůže komunikovat. Na sobě měl oblečenou zelenou mikinu, khaki kalhoty a černou kšiltovku, u sobě měl brašnu. Při odjezdu naznačil, že směřuje k ulici Sokolovská. V minulosti jezdil zejména na cyklostezku směřující na Luka nad Jihlavou, Helenín, Pávov a Hybrálec, často také jezdil různými lesními cestami,“ přiblížila Kroutilová.

Blok domů Kretzel na jihlavském náměstí. Vpředu vlevo rohový dům č. 71, kde se roku 1925  po pěti stoletích opět usadila krejčovská rodina.
Špalíček vyletěl do povětří: Jihlavané si místo něj postavili Prior, podívejte


Policisté po muži pátrali v lokalitě místa jeho bydliště, širokém okolí, vytipovaných místech a dalších lokalitách, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl pohřešovaný muž nacházet. „Do současné doby se ho nalézt nepodařilo. Kolegové po pohřešovaném nadále intenzivně pátrají,“ naznačila mluvčí.

Nyní se policisté obracejí se žádostí o spolupráci také na širokou veřejnost. „Žádáme občany, kteří mají informace o tom, kde by se mohl pohřešovaný muž nacházet nebo pohybovat, aby se policistům přihlásili na lince tísňového volání 158,“ vyzvala policejní mluvčí.