Na zledovatělém povrchu vozovky dostala v pondělí smyk sedmadvacetiletá řidička Octavie. „Přejela do protisměru, kde pravým bokem vozidla narazila do přední části osobního vozidla Volkswagen. Po střetu bylo vozidlo Škoda Octavia odhozeno na osobní vozidlo Škoda Fabia,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Ilustrační foto
Prvňáci mají svá tabla! Představíme školáky ze ZŠ Bartuškova v Třebíči

Řidička a spolucestující v Octavii utrpěli lehké zranění. Lehce zraněn je také řidič a spolujedoucí z vozidla Volkswagen. „Tyto zraněné osoby byly převezeny zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do třebíčské nemocnice. Řidič ze třetího vozidla značky Škoda Fabia vyhledal lékařské ošetření v nemocnici sám,“ doplnila mluvčí.

Škoda na havarovaných vozidlech převyšuje částku 200 tisíc korun. „Policisté na místě také zkontrolovali předepsané zimní vybavení u vozidel. Na osobním vozidle Škoda Octavia sice byly užity zimní pneumatiky, ale neměly dostatečnou hloubkou dezénu,“ poznamenala mluvčí. 

Silnice byla po dopravní nehodě po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému zcela uzavřena a policisté museli odklánět dopravu na objízdné komunikace.

Astronomické hodiny u hvězdárny v Třebíči.
Astronomické hodiny u hvězdárny v Třebíči ukazují nejen přesný čas