Bylo jen několik minut po půlnoci, když se policisté dozvěděli o dopravní nehodě na 150,5 kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu. „V levém jízdním pruhu došlo ke střetu osobního vozidla a chodce. Po střetu bylo tělo chodce odraženo do protisměrného jízdního pásu na Brno. Muž utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková. Dechová zkouška u řidiče osobního vozu byla negativní. Dálnice se pak v obou směrech na několik hodin uzavřela.

Další tragická nehoda se na dálnici stala jen o pár hodin později. „Řidič osobního vozidla narazil do nákladního vozidla, které jelo před ním. Řidič v osobním vozidle utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel,“ konstatovala mluvčí. Dálnice ve směru na Brno tak opět nebyla průjezdná, bylo to zhruba do devíti hodin.

Ránem to bohužel nekončilo. Další tragická nehoda se pak stala ve středu po poledni, kdy na silnici II/388 u obce Vír na Žďársku vjel řidič Škody Octavia jedoucí od Bystřice nad Pernštejnem do protisměru, kde se bočně střetl s vozem Škoda Fabia a následně narazil pravým bokem do stromu. Spolujezdec na místě zemřel. Hodinu poté narazil jiný řidič Škody Octavia čelně do stromu u Větrného Jeníkova. "Následky nehody jsou tragické - řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel," řekla mluvčí.

Hromadná nehoda, naštěstí bez obětí na životech, se odehrála ještě v úterý před jedenáctou hodinou noční. Na výjezdu z Havlíčkova Brodu směrem na Jihlavu skončily poškozením celkem čtyři nákladní a jedno osobní vozidlo. Havárii zřejmě způsobil cizinec, který v nákladním voze s přívěsem předjížděl jiné nákladní vozidlo.

„Předjížděcí manévr ale nezvládl a v místě, kde jeden jízdní pruh končí, přejel přes vyvýšený ostrůvek, strhl řízení vpravo a bokem narazil do předjížděného vozidla,“ popsala Čírtková. Oba vozy pak vyjely mimo vozovku, kde nabouraly další dva zaparkované kamiony a jedno osobní auto. Škody jsou také na dopravních značkách a oplocení přilehlého areálu. „Řidič nákladního vozidla, který nehodu způsobil, se těžce zranil a musel být převezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Brně,“ dodala mluvčí.

U výjezdu z Havlíčkova Brodu v Lidické ulici došlo včera okolo 23. hodiny k hromadné nehodně čtyř nákladních a jednoho osobního vozidla.
OBRAZEM: Na výjezdu z Brodu došlo k hromadné srážce kamionů